Daniel Ricciardo nestrpljivo je čekao početak sezone – svoju prvu utrku za Renault i nastup pred domaćom publikom u Melbourneu. Međutim, prvi slobodni trening za njega nije prošao najbolje, a uzrok problema bio je prilično banalan.

“Bilo je pomalo frustrirajuće jer željeli smo biti na stazi. Frustrirani su bili i mehaničari, ali pojavio se problem sa sigurnosnim pojasom. Mjere jednostavno nisu odgovarale”, izjavio je Australac.

U šali, Ricciardo je inzistirao da problem kod privikavanja na bolid R.S.19 nije bio u višku kilograma: “Nisam se udebljao. Nisam baš mnogo jeo ovoga tjedna i imao sam previše posla da bih mnogo jeo.”

U 90 minuta prvog slobodnog treninga Australac je odradio samo 16 krugova i postavio tek 17. vrijeme. Kasnije se situacija popravila za njega pa je na drugom treningu uspio odraditi 31 krug i postaviti osmo najbolje vrijeme. Bio je sekundu iza vodećeg i manje od desetinke iza timskog kolege Hülkenberga.

“Konačno smo odradili nešto veći broj krugova. Kratki stint na kraju bio je u redu, oni duži stintovi nisu bili baš tako dobri. Još uvijek imam dosta toga za naučiti o bolidu.”

“Vjerojatno ću neke stvari naučiti od Hülkenberga, a možda će s vremenom on naučiti neke stvari od mene. Bolid ne izgleda loše za sada. Njegov dugački stint izgledao je bolje od moga, zapravo bio je prilično impresivan i to je pozitivna stvar”, prokomentirao je Australac.

Prošle godine na otvaranju sezone Renault je bio vrlo uspješan i završio je utrku s dva bolida među prvih deset. U ovoj sezoni francuska se momčad želi dodatno približiti vrhu poretka, a prve prave odgovore o njihovoj realnoj brzini dat će nam subotnje kvalifikacije, koje počinju u 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o