Carey istaknuo dvije ključne stvari koje Formula 1 mora napraviti u ovoj godini

Formula 1 će imati dva ključna strategijska pristupa u 2019. godini. Jedno od tih će biti veća važnost u tehničkim dostignućima motora dok je drugo “pristupačnije” prvenstvo.

V6 turbo-hibridna era je bila pod paljbom kritika od uvođenja 2014. godine, među kojima su najglasniji bili tadašnji šef Bernie Ecclestone i Sebastian Vettel.

Tijekom Geneva Motor Showa, izvršni direktor Formule 1 Chase Carey je govorio upravo o dva prioriteta koji su podijeljeni između značajnosti tehnologije i otvorenog prvenstva.

“Ono najvažnije u ovoj priči je da napravimo nevjerojatna dostignuća na polju efikasnosti i održivosti naših bolida i hibridnih motora.”

“Nastavit ćemo ulagati u istraživanja kako bi reducirali emisiju CO2 i ostalih štetnih tvari. Drugo, želimo naglasiti da je Formula 1 sport za svakoga.”

“To znači da ćemo naglasak staviti na žensku populaciju na stazi i izvan nje te ćemo se nastaviti širiti kao globalni sport po čitavom svijetu. Želimo da Formula 1 i dalje bude pojam glamoura ali ipak otvorena prema svima.”

Carey vjeruje da F1 ulazi u novu sezonu u vremenu velikog rasta, pogotovo kad su u pitanju publika i društvene mreže.

Globalni spektakl najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu bit će obilježen raznim eventima u centru Melbournea neposredno prije početka prvog vikenda, festivalima za fanove te posebnim događajem za 1000. trku koja će biti ovogodišnje izdanje Velike nagrade Kine.

“Nadograđivat ćemo našu tradicionalnu i digitalnu ponudu na sve načine, uvest ćemo nove kamere koje će snimati nevjerojatne scene iz novih kuteva i naravno još puno toga.”

“Nastavit ćemo promovirati sport i van F1 kalendara”, na kraju je dodao Carey.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ZX10R

Ništa vi nečete postiči,evidentno je da broj gledalaca i ljubitelja f1 se smanjiva svake godine
Treba V8 ili V10 motore i onaj pravi zvuk f1 koji se ne zaboravlja i ostavlja bez daha

1borna

Ova izjava “želimo naglasiti da je Formula 1 sport za svakoga.” mi nikako ne ide u glavu,
F1 ne može biti za svakoga, to nema smisla jer onda ne bi bila to što jeste!

Desmosedici

Tako je. F1 je sport za one koji to vole i koji se u to razumiju. Koliko puta su me prijatelji s čuđenjem pitali kako to mogu gledat dva sata i šta se tu ima za gledat. Njima je to nešto što ne razumiju, ne vole i ne mogu shvatit. To je to. U pravu si.

mody

ukini v6 vrati nadolijevanje goriva,tvrđe gume, stari nacin bodovanja,leteć krugove u subotu,,f1 je u padu gledanosti

mika.KA

vrati nam fiksne telefone,golf trojke,win 98,itd..

mody

ako je tebi intersantna ovakva f1 uzivaj

Related Posts