Valtteri Bottas otvorio je 2019. savršeno. U svom Mercedesu sa startnim brojem 77 odjurio je do pobjede na Velikoj nagradi Australije, a još je osvojio i dodatni bod za najbrži krug utrke. I nije stvar samo pobjede i maksimalnog bodovnog učinka. Finac se pokazao vrlo odlučnim i samouvjerenim, a govor tijela mnogo mu je drukčiji od prošlogodišnjeg.

“Želim da mi ova sezona bude najbolja u karijeri i pokušat ću biti što je moguće savršeniji ove godine.”

To su riječi Valtterija Bottasa s predsezonskog testiranja u Barceloni, a Finac očito nije govorio u prazno. U Melbourneu je došao do uvjerljive pobjede, svoje prve nakon Velike nagrade Abu Dhabija 2017., a sam ističe da se glavna promjena dogodila u njegovoj glavi i načinu razmišljanja. Tvrdi da ga je to učinilo boljim vozačem.

“Odradio sam drukčije pripreme tijekom zime i sada drukčije razmišljam. Prilično je teško to objasniti do detalja, ali osjećam se drukčije nego prijašnjih godina”, poručio je Bottas pa dodao: “Naravno, u vrlo smo ranoj fazi sezone i prošla je tek jedna utrka, ali s velikom sigurnošću mogu reći da ove godine značajno drukčije razmišljam o utrkama.”

Sljedeći izazov za Bottasa bit će Velika nagrada Bahreina, na kojoj je inače imao dobre rezultate. Na toj stazi u kvalifikacijama nikad nije izgubio od timskog kolege, a svoj prvi pole position u karijeri ostvario je upravo u Sakhiru 2017. Prošle godine utrku je završio kao drugi – iza Sebastiana Vettela, a ispred Lewisa Hamiltona.

“Inače je ovo bila prilično dobra utrka za mene, ali svake se godine vozi nova utrka. U prošlosti sam imao uspjeha, ali cilj je svakom vikendu pristupiti sa željom da budem na svojoj najboljoj razini i da mi se više ne događaju slabi vikendi. Bit će jako važno imati dobar tempo u utrci”, izjavio je Finac.

Prvi izlazak na Bahrain International Circuit vozači će imati u petak 29. ožujka točno u podne po hrvatskom vremenu, kad je na rasporedu prvi slobodni trening.

“Teško je reći možemo li ponoviti nastup iz Melbournea. Ovdje u Bahreinu i za dva tjedna u Kini dobit ćemo mnogo jasniju sliku o mogućnostima svih bolida ove godine”, zaključio je Bottas.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o