Sudeći po riječima Ferrarijevog šefa Mattije Binotta, mladi Charles Leclerc već sada tjera inženjere da rade više nakon dobre prve utrke za tim iz Maranella.

Nakon samo jedne godine u Formuli 1 tijekom koje je vozio za Sauber Leclerc je zamijenio veterana Kimija Raikkonena. U Australiji je kroz cilj prošao kao peti, odmah iza svog momčadskog kolege Sebastiana Vettela kojeg mu je bilo zabranjeno preteći.

Binotto je izjavio je veoma sretan radi Leclercovog ponašanja tijekom prvog vikenda.

“Charles nam puno pomaže i to ne samo kao vozač. Prisutan je u svemu, tjera inžinjere da rade više kako bi imali što bolji bolid,” iznenađen je učinkom novog vozača Binotto.

“Ako treba da procijenim njegov prvi vikend reći ću da je bio veoma dobar. Njegove kvalifikacije nisu bile baš najbolje i mislim da je svjestan toga, ali je veoma dobro vozio u Q1 i Q2.”

“Iako je možda mogao voziti bolje u Q3, gledano na nivou cijelog vikenda mislim da je odradio dobar posao. Performanse u drugom stintu su bile odlične. Sretan sam radi načina na koji je pristupio prvoj utrci i to je dobra polazna točka.”

Odnos Leclerca i Vettela je označen kao jedna od najzanimljivijih tema u 2019. godini. Monegažanin je imao bolju strategiju od njemačkog vozača i mogao ga je prijeći te pobijediti u prvoj utrci, ali je Ferrari odlučio da uklone pojavu bilo kakvog rizika u finišu utrke u Australiji.

Vettel je ponovo rekao da je svjestan da će imati pritisak od Leclerca tijekom cijele sezone.

“Ovo je očito ostvarenje sna za Charlesa, isto kao što je bilo i za mene, ali u drugom periodu karijere. Dobro je biti tako mlad i pridružiti se tako velikom timu,” rekao je Vettel.

“Po ovome što sam do sada vidio, Charles radi dobar posao. Sigurno da ću imati pritisak od njega cijelu sezonu. Svjestan sam toga i cijenim da ćemo biti veoma blizu.”

“On [Charles] je veoma talentiran i želio bih upoznati njegove roditelje da im čestitam što imaju tako finog i brzog sina,” kroz smijeh je izjavio četverostruki prvak svijeta.

“Vjerujem da ćemo imati teških i tijesnih borbi, a najviše od svega želim da se obojica dobro zabavimo.”

5
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
5 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
5 Autori komentara
avataravataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
srakar

Badava da tjera inžinjere kad ne smije proći pored Medenog!

avatar
Član
joshuazg04

Izgleda da st falili nešto sa bolidom i to jako…..U Bahreinu je popravni, ako tamo bude isto sezona je rješena…..

avatar
Član
ZX10R

Mogao bi mu se i ti pridružit i svi ostali bi trebali zasukat rukave i prihvatit se posla jer ovo ne izgleda obećavajuće i red bull honda ih je pobijedila
Svi na posao,ajmooo

avatar
Član

boim se malo za njega čak mogu reči da sam ostao razočaran ne napadom u Australiji jer u F1 kad imaš priliku moraš je iskoristiti nema druge …,Senna,Schumacher,Alonso,Hamilton vjerujem da nikada ne bi pitali PIT WALL dali smiju prestiči momčadskog kolegu a vidno su brži.

avatar
Član
Gigiracing

Mogao ga je pobjediti ili pobjediti u prvoj utrci? 🤔