Cyril Abiteboul, šef Renaultove momčadi, rekao je nakon utrke u Australiji da je vikend bio puno slabih momenata za njihovog novog vozača Daniela Ricciarda.

Australac je priznao da nije “izvukao sve iz bolida” tijekom kvalifikacija u kojim ga je pobijedio momčadski kolega Nico Hulkenberg unatoč tome što je njemački vozač kasnije imao elektroničkih problema.

Bivši član Red Bulla je morao ući u boks u prvom krugu utrke nakon što mu je otpalo prednje krilo, a ubrzo je morao i odustati radi pregrijavanja koje je nastalo upravo radi štete iz spornog prvog kruga.

Abiteboul je rekao da još uvijek ne može reći da li je njihov novi vozač dao svoj maksimum jer je imao pomalo ”turbulentan” vikend.

“Budimo iskreni, ne mogu ništa reći poslije ovakvog vikenda koji je bio pun nekih stvari koje mu nisu išle u prilog. Bilo je svijetlih točaka, pogotovo tijekom slobodnih treninga, ali to ne računamo”, rekao je šef Renault misleći na Daniela Ricciarda.

“Svi trebamo biti bolji, moramo nastaviti učiti. Kad imate novog vozača napravite korak unazad da bi ste napravili dva unaprijed, a mi upravo kroz to prolazimo.”

Za Abiteboula je bilo frustrirajuće gledati incident u prvom krugu u kojem je Riccardo ostao bez prednjeg krila.

“U pokušaju da napreduje nekoliko pozicija, Daniel očito nije imao sreće kao što je imao Nico. Morali smo odustati jer je temperatura motora previsoka te smo se bojali da će napraviti još veći problem.”

“Takav start nitko nije priželjkivao, niti Daniel, niti mi. Svjesni smo da trebamo pojačati tempo u kvalifikacijama kako bi imali što manje potencijalnih problema u samoj utrci.”

Hulkenberg je kroz cilj prošao sedmi, a Abiteboul je izrazio divljenje prema učinku njemačkog vozača.

“Nico je uradio odličan posao u odnosu na kvalifikacije i trebamo mu čestitati na tome. Imao je jako dobar start, odličan prvi krug, a u nastavku je izvršavao sve naredbe s pitwalla – čuvao je gume, gorivo, energiju, DRS, bilo što.”

“Zaista je bio izvanredan. Ali moramo mu olakšati stvari, moramo imati bolji tempo u kvalifikacijama i još bolji u utrci”, zaključio je Abiteboul.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o