Cijela sezona 2006. je za Kimija Raikkonena i momčad Mclarena bila za zaborav. Sezona u kojoj su imali bolid koji je s vremena na vrijeme znao zapapriti Renaultu Ferrariju, no vraški nepouzdan.

Utrka u Monaku je bila nešto drukčija. Kimi je bio vrlo brz i mogao je držati korak za vodećim Alonsom. Zbog drukčije strategije je bio u prilici za pobjedu, no nakon dvije trećine utrke izlazi sigurnosni automobil na stazu zbog Marka Webbera i njegovog pokvarenog Williamsa na izlasku iz bokseva. Na Kimijevu bolidu dolazi do pregrijavanja motora koji po tko zna koji put te sezone otkazuje poslušnost te tjera Finca na odustajanje.

Nakon toga bi svaki vozač otišao u garažu i raspravio s inžinjerima zašto se to dogodilo te nakon toga dao izjavu za medije. Ali ne i Kimi. Kako je blizu bila luka s usidrenim jahtama on je odmah produžio do svoje jahte gdje je skinuo trkaće odijelo i uživao u ostatku utrke u društvu prijatelja te uz čašicu pića (vjerojatno votke). Time je zabavio sve druge oko sebe, a sigurno se od svega toga pedantnom i organiziranom Ronu Dennisu dizala kosa na glavi.

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
6 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

E zbog takvih stvari je Kimi protratio svoj veliki talenat tako da je osvojio samo jedan naslov Svjetskog prvaka i samo 21GP pobjedu, a vozio je 16 sezona u F1 i to konkurentne bolide. Ima učinak negdje kao recimo Damon Hill, kojeg se stalno nešto podcjeniva, a koji ima isto tako 1 naslov Svjetskog prvaka i 22 GP pobjede u 9 aktivnih sezona u F1, a samo je 4 sezone vozio vrhunski bolid Williamsa. Uz to j u F1 došao jako star sa 32 godine.

avatar
Član
mody

da je kimi ostao u mclarenu nakon 2006 bio bi prvak više puta osvojio je naslov s ferrarijem ai uvijek je tamo bio 2 vozač,,on je jedini ostao od stare garde,,hill je mogao imat još 2 naslova a čim je osvojio naslov 1996 sir frank ga potjerao

avatar
Član
Desmosedici

Pazi, Hill je te 1996.-me već imao 36 godina, a Sir Franck je doveo mladog Villeneuvea koji je mnogo obećavao. Hill se osjetio ugrožen i otišao je.

avatar
Član
mika.KA

zna se tko mu je bio idol (james hunt)! 😉

avatar
Član
Lambo

Kimi je bez problema mogao biti 5 puta prvak. Da se mclaren nije raspadao stalno. I u ferarija da su imali više vjere u njega.

avatar
Član
Desmosedici

Kimi je sam sebi kriv zbog svog flegmatičnog i neodgovornog ponašanja. Kad je konačno postao Svjetski prvak u Ferrariju, umjesto da to kapitalizira za daljnje uspjehe, on se opustio, neodgovorno se ponašao i na kraju je dozvolio da jedan Massa, za klasu lošiji vozač od njega, postane prvi vozač i da umjesto njega napada naslov Svjetskog prvaka 2008.-me. Ovu zadnju sezonu u Ferrariju je Kimi stvarno ozbiljno odvozio na rubu svojih mogućnosti, ali je to bilo kasno zbog godina koje ipak uzrokuju gubitak brzine..onih 0,2-0.3 sec. po krugu.

avatar
Član
mika.KA

a to je kimi!
ili ga volis ili ne.ali sav njegov pristup utrkama,privatni zivot,… ma gospodin.