Četverostruki prvak i trenutni vozač Ferrarija Sebastian Vettel je izjavio da ne očekuje ništa drugo nego ostanak u talijanskog timu i iza 2019. godine, odnosno dok njegova “misija” ne bude kompletirana.

Novi momčadski kolega njemačkom vozaču će biti Charles Leclerc koji je zadivio svijet Formule 1 svojim kvalitetama. Dolaskom u Ferrari napravila se usporedba sa 2014. godinom kada je Ricciardo došao u Red Bull i zasjenio Vettela.

Ovo je potaknulo Jensona Buttona, prvaka iz 2009. godine, da kaže da bi Leclerc mogao navesti Vettela na neke “teške odluke” u budućnosti, prije svega aludirajući na odlazak iz Scuderije.

Bez obzira na to, prilikom predstavljanja novog bolida Vettel se osvrnuo na točku u ugovoru koji ga veže za Maranello do kraja 2020. godine.

“Poznato je do kada traje moj ugovor tako da ne očekujem ništa drugo,” izjavio je njemački vozač.

“Sretan sam ovdje i očito je da je moj cilj osvajanje prvenstva. Nismo još uvijek na nivou na kojem želimo biti tako da imamo još posla i osjećam da je to moja misija i razlog što sam ovdje – da pomognem timu.”

“Volim utrkivanje. Sviđa mi se, imamo tu strast, ali iznad toga imam veliku strast prema Ferrariju. Za mene je jasno što radim ovdje.”

Vettel se pridružio Ferrariju 2015. godine i u dosadašnje četiri godine je osvojio 13 utrka, a dva puta je prvenstvo završavao na drugom mjestu. Leclerc, koji ima samo jednogodišnje iskustvo u Formuli 1 vozeći za Sauber je adresiran kao neko tko će više i jače izazvati Vettela.

Na predstavljanju novog bolida novi šef Ferrarija Mattia Binotto je izjavio da se nada da će imati “problem” oko međusobnog utrkivanja Vettela i Leclerca, ali je i naglasio da će Vettel dobiti prednost u ranoj fazi sezoni ukoliko situacija to bude zahtijevala.

Vettel je rekao da u novoj sezoni ne očekuje nikakve probleme sa novim momčadskim kolegom, kao što ih nije imao ni dok je Raikkonen bio tu.

“Kad ste kolege možeš točno vidjeti što drugi radi i mislim da je Kimi radio veoma dobar posao tijekom prošlih godina. Mislim da smo imali isti osjećaj za bolid,” poručio je Vettel.

“Charles je ovdje i siguran sam da će biti veoma brz. Najvažnije je da radimo zajedno, kao tim. Kad smo na stazi neću mariti tko je brži, a isto vrijedi i za njega [Charlesa].”

“To nije ništa čudno. Imaš 20 najboljih vozača na svijetu na gridu u 20 bolida i nitko nikoga ne treba podsjećati na to.”

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Gigiracing

Znaci da sumnja da ce bit prvak ove godine kad ce ostat iza 2019. dok ne zavrsi misiju hahah

avatar
Član
Desmosedici

Tko to napušta momčad kad postane Svjetski prvak?..,Damon Hill i Nico Rosberg. Hahaha! Kad uđe u pobjednički ritam Seb ostaje dok ne “skine” svog mentora. Sretno!

avatar
Član
Crnac

James Hunt

avatar
Član
mika.KA

svaki drugi članak o maštarijama ferraria i seba!