Max Verstappen izjavio je da je zadovoljan svojim prvim danom u Barceloni sa svojim Red Bullom pogonjenim ove godine s Hondinim motorom.

Sebastian Vettel i Ferrari postali su glavna vijest prvog dana testiranja na stazi Catalunya, završivši prvi po vremenima i kilometraži. Mercedes se tiho bavio svojim poslom, dok su Valtteri Bottas i Lewis Hamilton skupili oko 150 krugova.

No, nadamo se da će još jedan kandidat za titulu u svojem Red Bullu dobro početi sezonu. Završio je na četvrtom mjestu na kraju dana te odradio 128 krugova bez većih problema.

“Za sada je dobro”, Verstappen je jednostavno rekao.

“Sve je dobro funkcioniralo, napravili smo dosta krugova. Sretan sam zbog toga, ali još uvijek je tek prvi dan. Sretni smo i nastavit ćemo se poboljšavati. Kao i svi drugi, još uvijek moramo naučiti kako se bolid ponaša i konkretnije kako se ponaša novi motor”, dodao je Max.

Šef momčadi Red Bulla, Christian Horner, također je bio pozitivan u vezi prvog radnog dana momčadi u novoj sezoni.

“U ovom trenutku sve je u najboljem redu, nemamo nikakvih problema za sada. Učimo o motoru, procedurama i načinu rada u usporedbi s onim što smo ranije imali. To je vrlo dobra polazna točka. Instalacija izgleda sjajno, lijepo je integrirana u bolid i nadamo se da ćemo tijekom cijele godine vidjeti uzbudljiv napredak”, rekao je Horner.

Verstappen će predati bolid Pierreu Gaslyu u utorak, koji će pokušati ispuniti sve što od njega momčad zatraži u njegovom prvom službenom nastupu u seniorskoj ekipi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o