Šef momčadi Toro Rossa, Franz Tost izjavio je kako vjeruje da je Daniil Kvjat prerano dobio ponudu za prelazak jedne stepenice više u momčad Red Bull.

Kvjat je ušao u svijet F1 u sezoni 2014. s Toro Rossom, odlaskom Sebastiana Vettela Ferrari dobio je ponudu za mjesto u momčadi Red Bull u kojoj će kasnije provesti 2015. sezonu i početne tri utrke 2016. sezone.

Red Bull nije imao zamjenu za Kvjata u 2016. sezoni, no nakon previše incidenata bio je premješten natrag u Toro Rosso nakon VN Rusije.

Unatoč lošem tretmanu od strane obje sestrinske momčadi, Kvjat se vraća za 2019. sezonu spremniji i sposobniji prema riječima Tosta.

“Uvijek kažem kako mladi vozači trebaju dvije do tri godine kako bi shvatili ovaj komplicirani sport do najmanjih detalja, no Daniil je pokazao njegov talent odmah na početku.” Izjavio je Tost

“Pokazao je dobre rezultate, no pokazati dobre rezultate pod pritiskom je oduvijek bio izazov. Zbog toga sam primoran misliti da je bilo jednostavno prerano.”

“Prolazio je teška vremena kada se vratio u momčad za 2016. sezonu. Za njega je to bilo psihološki teško, ali nitko nije sumnjao u njegove vozačke sposobnosti.”

“Vjerujem kako zaslužuje još jednu šansu i da ćemo tek vidjeti najbolje od njega.”

Ruski vozač, koji je prošlu sezonu proveo kao razvojni vozač u Ferrariju se nada kako će sljedeća sezona biti bolja nego posljednja sezona u F1.

“Ne mogu točno reći gdje se vidimo u poretku, ali ću kao i svi ostali raditi jako puno na sebi.” Izjavio je Kvjat

“Vjerujem u čitavu momčad, znaju što čine. Dat ćemo sve od sebe kako bismo izvukli maksimalni potencijal iz onoga što nam je priuštila momčad.”

“Optimistično ulazim u sljedeću sezonu, cijela momčad je motivirana i koncentrirana na isti cilj. To mi daje samopouzdanje za budućnost,” rekao je Kvjat

Daniil Kvjat će 2019. sezonu voziti zajedno s rookiejemAlexandrom Albonom koji odbija dati bilo kakva predviđanja za iduću sezonu.

“Način na koji sam došao ovdje gdje jesam jest da nisam postavljao nikakve ciljeve.”

“Svaku utrku odradim korak po korak i  koncentriram se na vožnju.”

“Ako si zadajete ciljeve za budućnost, samo stavljate na sebe nepotreban pritisak,” izjavio je Albon.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o