Inžinjeri u Toro Rossu smatraju da će im “dijeljenje tehnologije” sa sestrinskom momčadi Red Bull Racinga pomoći da se fokusiraju na važnije stvari koje mogu donijeti bolje performanse.

Oba tima će biti pogonjena Hondinim pogonskim jedinicama ove godine, a talijanska momčad će imati isti mjenjač i zadnje amortizere kao i Red Bull što nije bila praksa u periodu kada su i jedni i drugi koristili Renaultove agregate. To znači da se Toro Rosso ne treba brinuti o ovim stvarima već će imati priliku da druga područja poboljša koja nije mogao prošle godine.

“Ništa se nije promijenilo u pogledu samog procesa dizajniranja,” izjavio je Jody Egginton, zamjenik tehničkog direktora Toro Rossa.

“Poanta je što imamo manje stvari oko kojih se trebamo brinuti. Unutar okvira raspoloživih resursa ovo nam može pomoći da se više posvetimo segmentima koji će nam donijeti bolje performanse.”

“Konkretno, više smo se fokusirali na dizajn šasije, Paket Kočionog sustava i prednjih amortizera te integriranje sustava goriva i hlađenja u šasiju. Sve ove stvari bi trebale bolidu dati više potencijala kod aero razvoja.”

“Sama šasija je napravljena od strane isključivo Toro Rossa i poštuje sva pravila. Naše djelo su i prednji amortizeri, sustav hlađenja, instalacije pogonske jedinice i upravljački mehanizam.”

“Zadnji kraj je dizajniran tehnologijom Red Bulla što bi moglo biti ključno za našu momčad.”

“Prošle godine smo u određenim poljima bili ograničeni. Ove godine imamo jasan plan o tome što ćemo mi napraviti, a što kupiti.”

Egginston vjeruje da će uključenje Red Bulla u projekt s Hondom pomoći japanskom proizvođaču da se brže razvija.

“Red Bull će igrati ključnu ulogu u razvoju pogonske jedinice Honde u 2019. godini.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o