Po predstavljanju novog bolida momčadi Racing Point, Sergio Perez i Lance Stroll su iskoristili priliku pohvaliti svog poslodavca. Prema njihovim riječima, tim će biti “najbolji od ostatka poretka”.

Ovo će biti prva puna sezona za britansku momčad nakon što je sredinom prošle sezone kupila Force Indiju. Sergio Perez će biti sa svojom momčadi već šestu sezonu zaredom dok će Lance Stroll po prvi puta imati prilike provozati bolid u kojem mu je vožnju omogućio otac Lawrence.

Momčad je i za ovu sezonu zadržala rozu boju na svoja dva bolida zbog sponzorstva s kompanijom BWT dok je dodatak crna zbog s nove suradnje sa SportPesa. Sergio Perez smatra kako nakon snažnog završetka prošle sezone na sedmom mjestu (usprkos tome što su momčadi oduzeti bodovi nakon promjene vlasnika na sredini sezone), momčad može i ove godine pokazati zavidnu snagu. Kaže kako četvrto mjesto uopće nije teško za očekivati.

“Sretan sam što možemo s ovim vodstvom zakoračiti u novu eru. Imamo snažno vodstvo na samom vrhu što je jako bitno jer mi pomaže da se bolje usredotočim na izvedbu i svoje vožnje.”

“Želim da budemo najbolji od ostatka ekipa. Sposobni smo napraviti puno dobrih stvari,” kaže Perez.

Šef Otmar Szafnauer kaže kako se nada da će momčad biti sposobna boriti se za četvrto mjesto, ali i da može stvarati dugoročne planove kako bi jednog dana bili u samome vrhu.

Što se tiče Lance Strolla, njegov dolazak u momčad je bio pomalo kontroverzan zbog toga što je Racing Point otkupio njegov otac Lawrence. No, prema riječima mladog Kanađanina, vidi se kako je najviše fokusiran na cjelokupni duh u momčadi te da se ne zamara glasinama u javnosti.

“Mogu vidjeti kakav potencijal imamo kao momčad. Postoji velika energija i entuzijazam u momčadi. Uvijek postavljam ljestvicu visoko i nadam se da ćemo moći biti konkurentni od samoga početka.”

“Malo je prerano da se uspoređujemo s drugim momčadima. Ipak, nadam se da ćemo biti u stanju boriti se za bodove u svakoj utrci. Moj osobni cilj je doći na podij još jednom u 2019.,” zaključuje Stroll.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o