Sauber je ovih dana definitivno promijenio ime u Alfa Romeo kako bi povećao snagu tog talijanskog branda. Iako je došlo do promjene imena, momčad će i dalje nastaviti s istim tehnološkim resursima u švicarskoj tvornici. Također, postoji mogućnost da će doći do povećane suradnje između Ferrarija i Alfa Romea sad kada nova momčad ima ime poznatog talijanskog branda.

Postoji mogućnost da nakon najave povećane suradnje, Haas padne u drugi plan po pitanju dobivanja novih dijelova od Ferrarija. Šef Gunther Steiner izjavljuje kako ga takva mogućnost uopće ne plaši jer zna da će njihov odnos dobavljača i korisnika ostati nepromijenjen.

“S Ferrarijem imamo jako dobru suradnju na tehničkoj, financijskoj i ljudskoj razini”

“Imamo vrlo solidan odnos koji se bazira na međusobnom poštovanju,” objašnjava Steiner.

Kaže kako ga ne zanimaju dogovori između Alfe i Ferrarija jer mu je jedino stalo do produbljenja odnosa sa strane svoje momčadi.

“Ne tiču me se njihovi razgovori. Sretan sam dok nam Ferrari daje ono što nam obećaje.”

“Nije mi do kritiziranja. Sve dok uspijevamo napraviti ono što smo zacrtali i što uvijek provedemo u djelo,” kaže Steiner.

Odnos između Haasa i Ferrarija i dalje ostaje nepromijenjen. Ferrari će i dalje nastojati dopremati svoje dijelove Haasu u skladu s važećim propisima. Steiner kaže kako je sretan trenutnom uslugom koju momčad prima od partnerske momčadi i ne bi htio da se ona bitno promijeni.

“Vrlo smo sretni s onime što dobivamo od Ferrarija. Nemamo nikakvih zamjerki.”

“Nisam u poziciji da kažem Ferrariju što treba učiniti. ne želim imati utjecaja na Ferrarijev odnos sa Alfom jer je to njihova stvar. Ferrariju čak niti ne postavljam pitanja o Alfi jer znam da je to njihov posao,” zaključuje Steiner.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Mora ga se ticat, htio on to ili ne. Alfa i Ferrari su uvijek bili ono pitanje kao jaje ili kokoš, jedno od drugog nastali i opet nanovo. HAAS će sigurno, dok traje ugovor, dobivati sve najkvalitetnije od Ferrarija ali je sada ipak Ferrarijeva C momčad.