McLarenov vozač Carlos Sainz uspješno je odradio drugi dan ovotjednih testiranja postaviviši ne samo najbrže vrijeme toga dana nego i predsezonskih testiranja općenito.

S vremenom 1.17.144 odvoženim na C4 komponenti guma (što bi prema kalkulacijama na najbržem C5 bilo 1.16.544) Sainz i McLaren privukli su pažnju medija i javnosti kojoj je ovaj dobar rezultat očito zagolicao maštu. Tim više jer i sami znamo kroz kakvu je rezultatsku katarzu McLaren prolazio u posljednjih nekoliko sezona.

Ipak, Španjolac je unatoč dobrom rezultatu i dobrim performansama koje je novi MCL34 pokazao, prilično oprezan kada su u pitanju mogućnosti novoga bolida u uvjetima utrke.

“Uvijek je lijepo biti prvi, u to nema sumnje. Ipak, mi nećemo biti na pole positionu na prvoj utrci sezone. Nećemo niti pobijediti u Australiji, ako je to ono što zanima javnost. Ovo je samo testiranje i zato ove rezultate treba sagledati hladne glave,” započeo je Sainz.

Španjolac je pojasnio kako su u McLarenu vjerojatno imali nešto drugačiji pristup toga dana zbog čega su i vremena bila nešto brža u odnosu na ostatak konkurencije.

“Odradili smo nekoliko krugova u kojima smo analizirali postavke koje namjeravamo koristiti u kvalifikacijama pa smo samim tim i izvukli nešto više performansi iz bolida. Za pravu usporedbu treba pričekati dok i druge momčadi budu radile isto,” oprezan je vozač McLarena.

Za kraj, iako je jasno kako će McLaren i Sainz teško u borbu za sami vrh, Španjolac se osvrnuo i na ono što je odrađeno u dosadašnjem dijelu izrazivši zadovoljstvo učinkom momčadi u predsezonskim testiranjima.

“Zadovoljan sam i osjećam se dobro. U nadolazećim danima moramo pokušati što bolje analizirati i razumjeti ponašanje samoga bolida i razlučiti što je dobro, a što nije. Općenito, svaki put kada uđem u bolid imam dojam kako ostvarujemo određeni napredak, a i ja se osjećam sve ugodnije zbog čega svaki novi izlazak na stazu donosi određeni napredak i za mene i za momčad,” zaključio je Sainz.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o