Kimi Raikkonen je nakon prvog dana testiranja utvrdio da je njegova nova momčad napravila veliki korak naprijed s ovogodišnjim bolidom.

Raikkonen je prošle godine vozio za Ferrari ali je na testu u Abu Dhabiju nakon završetka sezone isprobao tadašnji bolid Saubera, koji se od ove sezone naziva Alfa Romeo.

”Prvi dojmovi su mi jako pozitivni. Odmah od početka smo dobro krenuli i nije bilo većih problema. Dečki u tvornici su odradili odličan posao preko zime.”

”Sve mi se čini dobro a tek kada usporedim prošlogodišnji bolid s ovim vidim koliko smo zapravo dobar posao napravili. Ovaj bolid je veliki korak naprijed.”

Kimi Raikkonen je na samom početku testiranja uzrokovao crvenu zastavu kada je na hladnim gumama izletio u šljunak.

”Uvijek je teško voziti bolid u hladnim uvjetima, pogotovo kada cijelu zimu niste vozili. Osim toga nije bilo problema tako da smo zadovoljni. Iako je tek sami početak, već sada bolid djeluje obećavajuće,” zaključio je Kimi.

Šef Alfe Romeo, Frederic Vasseur, je izjavio da ih to početno izlijetanje nije koštalo i da su uspjeli odraditi cijeli predviđeni program. Uspjeli su za samo 37 minuta vratiti bolid na stazu.

”To su takvi dani gdje nije bitno vrijeme nego je puno bitnije da odradite predviđeni program, a u tome smo uspjeli.”

”Trenutno ne možemo reći kako stojimo u odnosu na druge ali još nije ni vrijeme za to. Moramo ostati fokusirani na naš posao a za uspoređivanje s drugim momčadima ćemo imati 21 utrku,” zaključio je.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ovo je Ferrari zamaskiran drugačijim uisnicima. Bočni usisnici su slični ali su malo veći kod Alfe. zato što nemaju onaj bočni odozgo kao u Ferrarija. HAAS i Ferrari imaju sličan poklopac motora, a kod Alfe je nešto drugačiji. Ne znam jeli Alfa ima neki drugačiji raspored elemenata ispod poklopca, zašto je to tako?