Nakon što se prošlih nekoliko sezona natjecao u klasi Rotax Junior i ostvarivao sjajne rezultate na domaćim i međunarodnim karting natjecanjima, Jan Pokos od ove se sezone natječe u klasi KZ2.

“Veliki je to korak za mene u odnosu na klasu Rotax Junior, koju sam vozio prošle godine,” ističe Jan.

Sredinom veljače odradio je i svoju prvu utrku ove godine – Winter Cup u Italiji.

“U klasi KZ2, koju sada vozim, ovo je prvo veliko natjecanje u kalendarskoj godini, a jačeg natjecanja od Winter Cupa u zimskim mjesecima nema. Radi se o stazi u Lonatu – jednoj od najpoznatijih staza u Italiji, ali i u svijetu kartinga općenito. Winter Cup je natjecanje svjetskog ranga.”

“Nastupio je 101 vozač u mojoj klasi. Ja sam početnik u KZ2 i gotovo svi su bili stariji i iskusniji od mene. U petak smo vozili kvalifikacijske treninge i kvalifikacijske utrke, a bili smo podijeljeni u pet grupa. Najboljih 68 išlo je u fazu natjecanja koja se naziva Super Heat”, dodao je Pokos.

U vrlo jakoj konkurenciji Pokos je imao pravo vatreno krštenje. Neki izlasci na stazu bili su bolji, neki lošiji, ali to je put koji mora proći svaki mladi kartingaš sa svojom pratećom ekipom.

“Zadovoljan sam svojom vožnjom. U kvalifikacijama smo griješili s pritiskom u gumama jer nam nedostaje iskustva u ovoj klasi. Zbog toga mi vremena nisu bila posebno dobra i imao sam lošu startnu poziciju za kvalifikacijske utrke. U svakoj sam se probio za nekoliko mjesta, ali na kraju nije bilo dovoljno za ulazak u Super Heat.”

“Jednostavno, treba mi još puno krugova u ovom kartingu, da bih se mogao uspoređivati i natjecati s najboljim vozačima svijeta.”

Ovu godinu Jan Pokos želi iskoristiti za prikupljanje prijeko potrebnog iskustva, a to će činiti na utrkama Prvenstva Hrvatske, Sportstil Cupa i Prvenstva Europe, a glavni cilj mu je utrka Svjetskog prvenstva na kraju sezone.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o