Ferrari je otkrio da je jučerašnji incident s njihovim bolidom i izlijetanje nakon toga uzrokovan udarcem neke krhotine na stazi u kotač.

Nakon tog udarca Vettel nije imao nikakve šanse da uspori bolid nego je samo produžio ravno u zaštitnu ogradu. Na sreću, izašao je bez posljedica iako je morao otići u bolnicu pokraj staze na dodatne provjere zbog propisa FIA-e.

Inženjeri Ferrarija su imali problema s otkrivanjem problema zbog stanja prednjeg djela bolida koji je bio u lošem stanju ali su nakon istrage uspjeli pronaći uzrok problema.

”Nakon opsežne istrage zaključili smo da je jučerašnji incident s Vettelom bio uzrokovan problemom na prednjem lijevom kotaču odnosno felgi. Felga je bila oštećena par sekundi prije udarcem neke krhotine,” rekli su iz Ferrarija.

Vettel je nakon povratka u bokseve bio zabrinut kako Ferrarijevi inženjeri i mehaničari neće uspjeti otkriti problem zbog lošeg stanja prednjeg djela bolida.

”Ja sam osjetio da nešto ne valja na prednjem lijevom kraju bolida i od tada više ništa nisam mogao napraviti. Izgubio sam kontrolu bolida i praktički sam ravno otišao u barijere,” izjavio je Vettel nakon incidenta.

Zbog tih problema Ferrari je odlučio promijeniti rasporede testiranja za svoje vozače. Charles Leclerc će danas odvoziti cijeli dan a Vettel će za volan SF90 biti posljednjeg dana predsezonskih testiranja u petak.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o