Hrvatski auto i karting savez objavio je nacrt kalendara automobilističkih natjecanja za 2019. godinu. Zastupljeno je osam disciplina: Kružne auto utrke, brdske auto utrke, rally, autocross, autoslalom, kronometar, tehničke discipline i formula driver.

Prve u akciju kreću rally posade, već 1. i 2. ožujka, kad se održava 8. Ina Rally Kumrovec. Kalendar Prvenstva Hrvatske u rallyju ukupno sadrži šest utrka, četiri u Hrvatskoj i dvije u Sloveniji. Prvog vikenda u svibnju na rasporedu je Rally Opatija, 7. i 8. lipnja Ina Delta Rally u Zagrebu, potom slijede slovenska natjecanja Rally Železniki i Rally Nova Gorica, a finale sezone bit će Rally Poreč 11. i 12. listopada. Posljednji event u godini bit će poznati Rally Show Santa Domenica 23. i 24. studenoga.

Sezona brdskih auto utrka kreće Nagradom Stubičkih toplica i usponom na zagrebačku goru 12. svibnja. Već tjedan dana kasnije vozi se utrka u Skradinu, a sljedeće postaje u kalendaru su Kotor i Gorjanci – utrke izvan granica Lijepe naše, ali koje se boduju za Prvenstvo Hrvatske. Malačka je na rasporedu krajem lipnja, Cazin sredinom kolovoza, a središnja točka sezone na brdskim stazama ponovno će biti utrka u Buzetu. Ove godine održava se od 13. do 15. rujna, kao posljednja utrka u kalendaru Prvenstva Europe. Hrvatsko prvenstvo završava u Dubrovniku prvog vikenda u listopadu.

Kružne utrke planirane su na stazama Grobnik, Cerklje u Sloveniji i Banja Luka u Bosni i Hercegovini, dok će autocross natjecanja ugostiti staze Ribnik nedaleko Karlovca, Gambetići u Istri i Kaps-Moravče u susjednoj Sloveniji.

Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu sastoji se od šest natjecanja. Počinje 4. svibnja u Slanom, a onda slijede Jajce u BiH, Dubrava kod Vrbovca, zagrebačka Dubrava, Novska, Mokošica i Zagreb. Kronometar utrke kreću 7. travnja u Taru. Ukupno ih je planirano pet, a završnica sezone je na Grobniku 20. listopada.

Natjecanja tehničkih disciplina ponovno će se održavati po regijama, a finale Prvenstva Hrvatske je u Liču 5. i 6. listopada. U kalendaru Formule Driver nalazi se pet utrka: Buzet, Učka, Ogulin, Limski kanal i Grobnik.

Izuzmemo li vrlo rani Rally Kumrovec, do početka natjecanja u ostalim disciplinama ostalo je više od mjesec dana, tako da su i određene promjene u kalendaru još uvijek moguće.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o