Hrvatska posada Daniel Šaškin / Saša Bitterman ostvarila je izniman uspjeh, završivši ovogodišnji Dakar Rally u Peruu na 35. mjestu generalnog poretka u kategoriji automobila.

Dakar Rally 2019. bio je 41. izdanje te legendarne utrke, a 11. po redu održano na južnoameričkom kontinentu. Na startu su se pojavila 334 vozila u 5 različitih kategorija i ukupno čak 541 natjecatelj. Rally je bio dugačak više od 5000 kilometara.

Među brojnim posadama bila je i jedna hrvatska. Daniel Šaškin i Saša Bitterman upustili su se u veliku avanturu sa startnim brojem 382, u egzotičnom vozilu Can Am Maverick X3 francuskog tima BBR. U pratećem timu bili su Darko Peljhan kao mehaničar na licu mjesta i Marin Frčko kao savjetnik iz Zagreba.

 

Dakar Rally s pravom slovi za jednu od najtežih utrka na svijetu, a takvo natjecanje ne prolazi bez brojnih poteškoća. Bili su i Hrvati u nezgodnim situacijama, nekoliko puta i na rubu odustajanja, ali uz ogromnu količinu upornosti i nužno potreban dašak sportske sreće, uspjeli su doći do cilja.

I ne samo da su došli do cilja, već su rally završili na izvrsnom 35. mjestu u generalnom poretku automobila, a vjeruju da su mogli i do mnogo boljeg rezultata da se njihov Can Am Maverick X3 nije toliko kvario.

Sve o peruanskoj avanturi doznajte direktno od Daniela i Saše u emisiji “Svijet autosporta” koja je emitirana na Kreator TV-u.

photo: Vinicius Branca

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o