Senzancionalni 21-godišnji Charles Leclerc bi mogao Sebastiana Vettela podići na višu razinu, tako barem misli Christian Horner. Austrijanac je bio Vettelov šef u Red Bullu gdje su zajedno osvojili četiri vozačka i konstruktorska naslova.

Iako Vettel još nije osvojio naslov u Ferrariju, dominirao je nad momčadskim kolegom i svjetskim prvakom iz 2008., Kimijem Raikkonenom. Horner vjeruje da će Icemanova zamjena otežati Vettelov život.

“Charles je veoma talentirat i to je uzbudljivo za sport,” započeo je Horner.

“Sebastian sada ima 31 godinu, sada imamo mlade vozače koji stavljaju pritisak na etabilirane vozače. To je fascinantno za pratiti.”

“Prilično lako se (Vettel) nosio s Kimijem. Možda će morati više raditi sada zbog Charlesa, ali to mu može pomoći da postane još bolji.”

“Tako da za njega možda bude bolje ako će imati veću konkurenciju u ekipi.”

Iako je Ferrari u zadnje dvije godine obavio veliki korak naprijed u borbi s Mercedesom, nisu uspjeli prekinuti sada već petogodišnju dominaciju Srebrnih Strijela.

Ferrari u 2019. ulazi s velikim internim promjenama, počevši od promjene šefa ekipe pa do većeg budžeta za sezonu. Postavu razvojnih vozača za nadolazeću sezonu čine mladi talenti Brendon Hartley i Pascal Wehrlein. Horner smatra da se Vettel dobro nosi s promjenama u ekipi.

“Siguran sam da podržava odluke koje su donesene. Naravno, postoji mnogo očekivanja kada ste broj 1. vozač u Ferrariju,” nastavio je šef Red Bulla.

“Ima nove kolege i novi menadžment. Dosta toga je novo oko njega ove godine.”

Novi šef momčadi, Mattia Binotto, nadzirao je razvoj motora, a prije nego što je naslijedio Maurizija Arrivabenea je imao ulogu tehničkog šefa momčadi koju će i dalje obavljati.

“Čeka ga (Binottija) puno posla zato što je teško obavljati obadvije uloge. Ili si tehnički direktor ili šef ekipe, mislim da ga čeka težak scenarij gdje će morati stalno trčati iz jednog ureda u drugi.”

“Oba posla su od ogromne važnosti tako da je u neku ruku to što radi evolucija.”

“Ne znam razloge iz kojih su donijeli te odluke. On je sada već peti šef Ferrarija za vrijeme mog rada u Red Bullu.”

“Sa svakom promjenom šefa dolazi i do promjene načina rada i kulture, a za to treba vremena,” završio je Horner.

 

 

6
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
3 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
BNL.McLaren

Dakle u Formuli 2, Leclerc je uzeo 8 od 11 pole pozicija. Iste je sezone bio ujedno i rookie i prvak. Biti prvak u svojoj prvoj sezoni u Formuli 2 pošlo je za rukom samo dvojici vozača prije njega – Hamiltonu i Rosbergu. Gledao sam sve utrke iz te sezone Formule 2 i sa sigurnošću mogu reći da ako Vettel ne pokaže da je na 100% tokom cijele sezone, brzo će Ferrarieva garaža okruniti novog broja 1 u momčadi. Ako sam nešto saznao o Leclercu u toj sezoni Formule 2, je da je strahovito brz i zastrašujuće odlučan.

avatar
Član
Desmosedici

Tako se veselim kad vidim da još netko navija za Mclaren , da nije sve prebjeglo za Mercedes. Slažem se, mali je dobar, a kako će to izgledati u duelu sa Vettelom, to ćemo vidjeti. Nemojte podcjenivati Seba i on je bio Wunderkind i strašno je brz vozač..sada i zreo i iskusan, zaboravimo one pogreške koje su mu se dogodile.

avatar
Član
BNL.McLaren

Slažem se da je Vettel isto brz i dalje, ali nije pokazao onu odlučnost od prije i počeo je gubiti živce sve više. Već 2 sezone je prosuo nakon ljetne pauze, i to svojom krivicom. Zato se nadam da će biti na 100% cijele sezone kao što bi i Leclerc trebao biti, pa ćemo napokon vidjeti kako će se nositi s time. Recimo, Alonso, koliko god bio dobar i iskusan, se nije mogao nositi s jednim mladim Hamiltonom… Ricciardo nikako nije ni spor ni neiskusan, ali ga je opet jedan mladi Verstappen pretvorio u broj 2 realno. Čak ni Webber… Read more »

avatar
Član
Screw Driver

Samo neka bude mladac Leclerc brži od Vettela, to će biti najbolje!

avatar
Član
Desmosedici

Horner se očito pravi glup, a nije baš glup.. Zar ne? Sad se on kao pita kako to da je u Ferrariju već peti šef momčadi u vremenu u dok je on isti stalno šef momčadi u Red Bullu. Vic je u Gazdi ili Šefu kompanije. Horneru je stalno isti Gazda, Matešić, koji je ga je postavio i očito je zadovoljan njegovim radom. U Ferrariju je druga priča. Nekoliko puta se mijenjao Veliki Gazda/Grande Capo/ i svaki je postavljao svoje ljude da učvrsti vlast. To je to, prosto ko pasulj. Zna to i Horner, samo se pravi glup.

avatar
Član
Desmosedici

A ova druga razmišljanja su mu sasvim OK. Čovjek zna posao.