Edi Milokanović jedan je najpoznatijih djelatnika u hrvatskom automoto sportu. Više desetljeća i sam je bio vozač, pokrenuo je klub AMK Skok Racing 1993, sa svojom ekipom organizirao više stotina natjecanja u različitim disciplinama, a usput pomagao u vozačkom sazrijevanju velikom broju mladih vozača. Nije nikakvo iznenađenje da je dobio nagradu za životno djelo Hrvatskog auto i karting saveza.

“Ta nagrada je jedan detalj iz mog života koji me ugodno iznenadio i strašno obradovao. Javilo se puno emocija, ali i puno želje i adrenalina za nastavak sportskog djelovanja”, poručio je Edi.

Nagrada mu je uručena krajem siječnja ove godine u Bakru, na svečanom proglašenju najboljih automobilista i kartingaša Hrvatske za 2018. godinu.

“Nagrada za životno djelo našla je mjesto u mom uredu, a imat će počasno mjesto u novom uredu koji si upravo opremam.”

Mnogi vozači ljubav prema brzinama i utrkivanju naslijedili su unutar vlastitih obitelji, a tako je bilo i kod Edija Milokanovića. Uz oca je naučio mnogo o mehanici i tehnici vožnje.

“Moj pokojni otac vozio je i prije mog rođenja MV Agustu od 125 kubika, motocikl koji je u ono vrijeme vozio legendarni Agostini. On je tada žario i palio svjetskim motociklističkim stazama. Moj otac bio je sportski dobro potkovan, a čini se da je tu ljubav prenio i na mene.”

Edi Milokanović iskusio je različite ere utrkivanja na ovim prostorima, a dobro je poznato da na istarskom poluotoku ne manjka legendarnih vozača.

“Imao sam mnogo uzora u mladosti. Šverko je sigurno bio jedan od najvećih. Imao je sve što jedan mladi čovjek može poželjeti. Vozio je Abartha i bio je prvak Europe. Kasnije je imao i formulu. Što reći? Znao je voziti, znao je odraditi marketing. Bio je dobar čovjek i pravi gospodin.”

Među svim utrkama, vožnjama i pobjedama, Milokanović danas spremno izdvaja jednu koja mu je posebna i važnija od svih ostalih.

“Najdraža pobjeda u mom životu dogodila se u Limskom kanalu na brdskoj utrci. S mojom dragom crvenom Simcom pobijedio sam u klasi i u grupi. Imao sam na anteni rozu mašnu, a taj isti dan dobio sam kćer.”

Veliki intervju s Edijem Milokanovićem gledajte u petak 1. ožujka u emisiji Svijet autosporta na Kreator TV-u, s početkom u 20:30. Doznajte gdje je najviše volio voziti, odakle nadimak Skok, što ga je motiviralo da pokrene vlastiti klub i kojim se projektima danas bavi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o