McLaren je poručio kako neće biti pritiska na njihovog mladog vozača Landa Norrisa, a vođa momčadi Zak Brown je izjavio kako je zadatak momčadi da se vrate među najbolje u Formuli 1.

Nakon što je prošle sezone McLaren zamijenio dobavljača motora, puno se očekivalo od momčadi koja je opet podbacila. Momčad je imala duplo više bodova nego sezonu prije pod Hondom, no i dalje nisu bili ni blizu borbe za neke ozbiljnije rezultate.

U nadolazećoj sezoni momčad će opet imati Renaultov motor, no oba su vozača promijenjena. Umjesto legendarnog Španjolca Fernanda Alonsa i Belgijanca Stoffela Vandoornea za britansku momčad vozit će Carlos Sainz koji je došao iz momčadi Renaulta te mladi Lando Norris.

Zak Brown tvrdi kako momčad neće vršiti pritisak nad 19-godišnjim Norrisom kojem će ovo biti prva sezona u Formuli 1.

Lewis je također došao u McLaren kao debitant, no tada smo pobjeđivali utrke.”

“Sigurno je bilo debitanata koji su došli u momčad s velikim pritiskom, no odgovornost je na McLarenu da nas vrati na pravi put,” izjavio je 47-godišnji Amerikanac Zak Brown.

Brown je dodao kako McLarena te cijeli svijet Formule 1 treba pričekati s ocjenjivanjem Norrisa, a ne to napraviti nakon prvih par utrka.

“Mislim da F1 može biti jako okrutna.”

“Sjećam se da se razgovaralo o tome ima li mjesta za Leclerca nakon dvije ili tri utrke, a sada je u Ferrariju.”

“Moramo biti strpljivi i smanjiti očekivanja, a ne suditi nakon tri utrke. Često to radimo u ovom sportu.”

“Norris je očigledno jako talentiran. Vidjeli smo ga u našem bolidu veliki broj puta, sada mu samo trebamo dati dobru “opremu,” izjavio je vođa momčadi McLaren.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o