Kanađanin Jacques Villeneuve je izjavio da je francuski vozač Esteban Ocon ostao bez mjesta na gridu za 2019. godinu radi veze sa Mercedesom.

Dvadesetdvogodišnjak je zamijenjen Lanceom Strollom, sinom Lawrencea Strolla, koji je kupio Racing Point, novo ime za nekadašnju Force Indiju. Upravo je ta veza sa timom Tota Wolffa bila utega za suradnju sa ostalim ekipama, prvenstveno za McLaren i Renault koji su pokazivali interes za Ocona.

Obzirom da Mercedes, još uvijek, u svojim planovima ima Valtterija Bottasa kao drugog vozača, Ocon se ovog puta morao zadovoljiti ulogom rezervnog vozača.

“Esteban Ocon treba biti zahvalan Mercedesu”, izjavio je prvak iz 1997. godine.

“Ipak, gledajući s druge strane, činjenica da je član Mercedesovog tima blokira ga da ide negdje drugdje, gdje bi imao mjesta za iduću sezonu. Svakako da treba biti zadovoljan obzirom na ukazano povjerenje. On sam treba biti ponosan, a nikako razočaran.”

Villeneuve se osvrnuo na nove trendove u Formuli1, prilikom pokretanja udruženja koje će pomoći oko financiranja za mlade vozače:

“Imam dojam da je financijska pozadina, nažalost, postala važnija od samog talenta. Bio sam u paddock klubovima nekoliko godina i morao sam to primjetiti.”

“Roditelji mi često prilaze i pitaju me što mogu uraditi kako bi pomogli svojim sinovima. Moj prvi odgovor je da im kažu da se bave nečim drugim. Jest grozno, ali zaista ne mogu lagati,” rekao je Jacques.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Ajmo na kviz! U kojem ovo bolidu sjedi Jacques?

avatar
Član
catalunya1996

Hoćemo li se kladit da je crvene boje?