Utrka za VN Europe 1999. je bila sve samo ne nezanimljiva. S pole positiona je startao Heinz Harald Frentzen. Početak utrke je obilježio kolektivni preuranjenji start. Zatim na ponovljenom startu dolazi do velikog sudara u kojem Pedro Diniz završava na “krovu”. Zatim je utrku začinila kiša te kao pokošeni redom padaju Frentzen, Alesi, Coulthard. Ralf Schumacher je isto stradao, no nije odustao nego se izvrtio na vlažnoj stazi nakon što je preuzeo vodstvo i pada na četvrtu poziciju.

Vjerojatno najemotivniji trenutak je onaj u kojem Luca Badoer Minardiju odustaje dok je bio na četvrtom mjestu zbog kvara na mjenjaču. Svima koji su gledali utrku sigurno je ostala slika Badoera kako kleči pored bolida i naslonjen na prednju desnu gumu plače od jada.

U svom tom metežu profitira Johnny Herbert koji odnosi svoju treću i posljednju pobjedu te prvu pobjedu za momčad Jackiea Stewarta. Od sezone 2000. momčad je prešla u vlasništvo Forda te se zvala Jaguar, a danas je vrlo dobro poznata kao Red Bull. 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

treba vratiti nurgbugring