Od ljeta 2017., Sauber je načinio nekolicinu poteza koji su mu donijeli reputaciju pouzdanog partnera za suradnju.

Prvi potez je bio otklanjanje mogućnosti suradnje s Hondom te prelazak na Ferrarijeve pogonske jedinice. Momčad iz Maranella je uspjela srediti potpuno novu pogonsku jedinicu za Sauber koju je švicarska momčad koristila u narednoj sezoni. Momčad nije stala samo na tome te je intenzivno počela pripremati Charlesa Leclerca za prelazak 2019. u Ferrari. Za to vrijeme je upotpunila svoje redove sa Simoneom Restom kao tehničkim direktorom i Janom Monchauxom kao šefom odjela za aerodinamiku.

Šef Fred Vasseur izjavio je kako je najava suradnje s Alfa Romeom sa svim ostalim unaprjeđenjima donijela pozitivnije ozračje u momčadi i donijelo joj dozu atraktivnosti.

“Svaki tjedan smo imali barem jednu dobru vijest. To je baš kao neka spirala dobrih vijesti. Sve se poboljšalo u odnosu na lani, pogotovo motivacija i sveopće raspoloženje,” objašnjava Vasseur

Kaže kako je nakon svih događaja porastao i interes sponzora koji su odjednom htjeli poduprijeti momčad.

“Sponzorima je porastao apetit nakon što smo najavili suradnju s Alfa Romeom,” objasnio je.

Naglasio je kako proces ojačavanja momčadi još nije ni približno gotov. Slijedi 2019. gdje će momčad pokazati ima li dovoljno snage da se bori za redovite završetke u prvih 10. Rezultati ostvareni u 2018. su bili samo uvod u nadolazeće uspjehe.

“Uspjeli smo napraviti puno pojačanja u prethodnoj godini. Već vidimo kako se isplatilo. Neke od naših pridošlica su još 2018. počele raditi na slaganju novog bolida za ovu godinu. Radovi su prvi pokazatelji jačine novih promjena,” zaključio je Vasseur.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o