Kevin Magnussen je prošle sezone dobio epitet divljaka u više navrata zbog nekolicine vratolomija koje je izveo uz prisustvo drugih vozača.

Zbog manevra u Bakuu, Pierre Gasly ga je proglasio najopasnijim vozačem u F1. Druga situacija je uključivala njegov bliski susret s Charlesom Leclercom u Japanu kada su se međusobno očešali na startno ciljnom pravcu.

Šef Saubera Fred Vasseur je tada rekao kako su svi veći sudari te sezone uključivali i vozača Haasa. Šef Gunther Steiner smatra kako svi kritičari jednostavno pretjeruju. Gledajući stav momčadi prema njegovim vožnjama, Kevin je ipak uvjerio vodstvo da zaslužuje novi ugovor.

“Gledajmo to na ovaj način, čovjek ima najmanje kazni od svih,” pojasnio je Steiner.

Steiner se ovoga puta nadovezao na činjenicu kako Magnussen ima samo dvije kazne na svojoj licenci. Za šefa Haasa, broj kazni je objektivno mjerilo po kojem se može procijeniti je li njegov vozač napast na stazi ili nije. Svoje viđenje je pomno elaborirao objašnjenjem.

“On je iz nekog razloga dobio reputaciju divljeg vozača, što nije točno. Moramo činjenice sagledavati objektivno, subjektivnost tu nema mjesta. Objektivno je kad vidite koliko je kazni dobio,” ispričao je Steiner.

Za Magnussena se također veže glas vozača koji uvijek drugi dio sezone vozi lošije nego prvi. Opet, za Steinera su to čiste besmislice

“Postoji ta neka pričica koja govori da je lošiji u drugom dijelu sezone. Opet, tko je to izmislio?”

“Imao je par dobrih vožnji u drugom dijelu sezone. Je li bio dobar kao i u prvom? Ne. Ali ne možete reći da je bio toliko loš da zaslužuje da se tako priča,” kaže Steiner.

Pojašnjava kako su mnogi promatrači Kevinovih vožnji jednostavno zaboravili kako je on pored svega samo vozač utrka. Opravdava li njegova profesija sve poteze koje je povukao do sada? Steiner se definitivno slaže.

“Ne smatram da je tako loš kako ga ljudi prikazuju. On se kao vozač dužan utrkivati, boriti se za ono što je njegov plijen. Zbog toga nam je na platnoj listi. Ne želimo nekog tko stoji i čeka da ga drugi preteknu.”

Malo se osvrnuo i na efikasnost (ili manjak efikasnosti?) njegovog momčadskog kolege Romaina Grosjeana. Francuz je imao težak početak sezone i mnogi su ga proglašavali još gorim od Kevina jer nije ništa pokazivao na stazi. Tek u Austriji je osvojio prve bodove.

“Ne smatram da je izgubio nit. Radije smo se u tim trenucima pitali “Kako ga možemo potaknuti da pronađe samog sebe?”” objašnjava Steiner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o