Carlos Sainz smatra da će mu evolucija koju je prošao kao vozač Formule 1 u Renaultu pomoći McLarenu ove sezone. Sainz je potpisao dvogodišnji ugovor za McLaren nakon što je izgubio mjesto u Renaultu dolaskom Daniela Ricciarda. Španjolac je vozio posljednje četiri utrke 2017. s Renaultom prije nego što je cijelu sezonu 2018. odradio s francuskim proizvođačem.

“Prelazak u Renault bio je veliko iskustvo za mene i odlazak u tim kao što je McLaren sa sličnim resursima će mi pomoći”, rekao je Sainz.

Nadodao je kako mu je vožnja u Toro Rossu pomogla da shvati što mu treba kao vozaču i da je sve dobre stvari iz Renaulta i Toro Rossa pokušao spojiti i primijeniti kako bi napredovao. Sad naravno to isto želi prenijeti u McLaren.

Carlos je imao poteškoće u Renaultu početkom 2018. godine, kada je bio “zbunjen” nestabilnošću stražnjeg dijela automobila. Rekao je da je iskustvo rješavanja takvih problema s timom bilo iznimno vrijedno.

“Zato Renaultu dajem neke pohvale,” kaže Sainz.

“Pomogli su mi tako da svaki put kad sam nešto tražio, oni su to zapisali i razmotrili da li se nešto može poduzeti. Kao vozač, privilegija je vidjeti da tim stvarno želi da se ovdje osjećaš ugodno i da ti daju najbolje što mogu. Razvili smo se kao tim, pomogli su mi da napredujem i ja sam pomogao njima da se razvijaju.”

“Dakle, to je bio cijeli koordinirani proces za koji mislim da obje strane trebaju biti ponosne,” zaključio je Carlos.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o