Sergio Pérez smatra kako Racing Point ima svjetliju budućnost nego McLaren te je to bio razlog zašto je odabrao novu momčad pod vlasništvom Lawrencea Strolla.

Meksikanac je bio jedan od favorita za preuzimanje bolida od Stoffela Vandoornea, no na kraju je to mjesto uzeo mladi Britanac Lando Norris.

“Mislimo da je Sergio odličan vozač te zaslužuje biti na našoj listi, ” izjavio je prošle godine vođa McLarenove momčadi Zak Brown.

Sergio Pérez je ranije u svojoj karijeri već bio vozač McLarena 2013.godine u partnerstvu s Jensonom Buttonom. Sezona nije bila dobro ni za jednog vozača pošto momčad nije imala ni jedno postolje cijele sezone. Nakon te sezone, Meksikanac je napustio McLaren te se pridružio trenutnoj momčadi.

Racing Point je nastao prošle sezone nakon što je Force India proglasila bankrot, no kako nam je svima znano to je zapravo ista momčad. Novim je ugovorom s novom momčadi Pérez odlučio ostati vjeran svojim suradnicima šestu sezonu zaredom.

“McLaren je odlična momčad, no dobra budućnost ove momčadi me ipak zadržala ovdje.

“Dugo sam već ovdje i osjećam se ugodno.”

“Spreman sam ostaviti svoje najbolje godine ovdje, ali i otići stepenicu više s ovom momčadi. To je nam je glavni cilj,” odlučan je Meksikanac koji u Formuli 1 ima 158 utrka i 8 postolja.

Momčad Force India je polovicom prošle sezone ušla u teško razdoblje te se dogodilo sve što već znamo. Oni su nakon promjene vlasnika izgubili i sve bodove odlukom Formule 1, no do kraja sezone su završili kao sedmi na ljestvici momčadi iako su im se brojalo samo devet utrka.

Meksičkog vozača Racing Pointa je iznenadila upornost njegove momčadi koja se nastavila boriti te pokazala da ozbiljno shvaćaju svaku utrku. Pérez smatra kako će oni nastaviti tako i dalje.

“Bio sam iznenađen koliko smo se dobro držali i koliko smo zapravo dobri unatoč svim poteškoćama. Stvarno smo impresivni i svi bi trebali biti zabrinuti što mi možemo napraviti u nadolazećoj sezoni.”

“Moramo pokazati svoj potencijal i biti spremni se podići na sljedeću razinu,” izjavio je Sergio Pérez.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o