Momčad McLarena smatra da će nova vozačka postava koja se sastoji od Lando Norrisa i Carlosa Sainza obavljati jednako dobar posao kao što ga je do sada radio Fernando Alonso.

Podsjetimo, Alonso je nakon četiri godine razočaran napustio McLaren jer nikako nije mogao dobiti bolid dostojan barem redovnih bodova. Međutim, dvostruki svjetski prvak je fantastičnim vožnjama osvojio 50 bodova u sezoni, dok je s druge strane drugi vozač McLarena, Stoffel Vandoorne, osvojio samo 12.

McLarenov šef Zak Brown je uvjeren kako Norris i Sainz mogu obavljati poput Alonsa, unatoč tome da je ovo Sainzu peta sezona u F1, a Norris još treba odvoziti svoju prvu utrku.

“Carlos je dosta iskusan i dobro je što je već promijenio nekoliko momčadi,” izjavio je Brown.

“Lando je već dokazao da je iznimno brz, tako da mislim da će njihov rezultat najviše ovisiti o performansama bolida jer će oni iz njega izvući maksimum.”

“Lando nije iskusan poput Fernanda, niti nam može dati informacije koje nam je mogao Fernando dati, tako da će mu trebati vremena za prilagodbu.”

Sainz je već vozio za McLaren na testiranju guma u Abu Dhabiju, a proveo je i mnogo vremena u tvornici kako bi njegova integracija u ekipu bila što lakša.

Browna je do sada oduševila predanost Sainza i ne sumnja kako će suradnja mladog Španjolca i slavne britanske ekipe biti vrhunska.

“Jako mi se sviđa. Inače ga ne bi potpisali,” objasnio je Brown.

“Kao osoba je vrlo pristojan i pametan. Zna jako puno o sportu i bolidu što je logično jer je cijeli život proveo u motosportu. Sviđa mi se njegov karakter i ponašanje. Predan je i postavlja puno pitanja.”

“Bit će nam od koristi i izvan staze. Veoma je pristupačan tako da mu je odnos sa sponzorima odličan.”

“Kao vozač nas nije ništa manje oduševio. Na stazi je agresivan i marljivo radi s inženjerima. Uvijek želi biti upućen u tijek događaja.”

“Na mobitelu puno priča sa mnom, inženjerima, a redovito se čuje i s Fernandom. U potpunosti je uključen i mislim da je uzbuđen za ono što nam dolazi,” završio je Brown.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

trebali bi se boriti za 4 mjesto