Šef tehničkog odjela u Williamsu, Paddy Lowe je izjavio kako se Robert Kubica nije dovoljno iskazao na testovima u 2017. sezoni da zaradi mjesto vozača u momčadi iduće sezone.

Kubica je 2017. prvi put vozio za Williams na izvansezonskim testovima u Abu Dhabiju, ali nakon ‘detaljne’ analize kandidata odabrali su Rusa Sergeya Sirotkina koji je pukom slučajnošću ponudio više novaca za mjesto u momčadi za 2018. sezonu.

Međutim, Lowe je bio toliko zadovoljan Kubicinom vožnjom ove godine da mu je napokon odlučio ponuditi mjesto u momčadi.

Koliko razlike jedna godina čini.

“Nikada nije lako birati vozače na osnovu tehnikalija.”

“Ako se vratite u prošlost, jasno bi vidjeli da su šefovi momčadi birali vozače na osnovu fizičkog izgleda,” brani se Lowe.

“Oprezno smo vodili proces biranja vozača za 2018. sezonu i odabrali smo Sergeja. Vjerujem da smo donijeli dobru odluku s obzirom da tijekom toga procesa Kubica nije mogao pokazati što sve može,” Obrazložio je Lowe.

“To ga je razočaralo cijelu godinu, ali 12 mjeseci kasnije možemo pogledati širu sliku i reći da je se znatno poboljšao kao vozač.”

“Potpuno smo predani Georgeu i Robertu. Kada se mi potpuno predamo njima i dok oni postanu cjelokupni dio našega programa, oni će se potpuno predati bolidu. Tek ćemo tada vidjeti kako će se stvari odigrati i gdje će nas odvesti.”

Lowe izjavljuje kako su uzeli u obzir tijekom ovogodišnjeg biranja vozača za Williams Kubicinu tešku povredu ruke koju je zaradio 2011. godine vozeći na Reli utrci u Italiji.

No Robert se iskazao kao perfektan vozač te, kako je Lowe objasnio, to na kraju nije ni bio toliko bitan faktor.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Šta nas je sve izlagao ovaj lik? Bilo bi jednostavnije i poštenije da nam jue kazao da mjesto u Williamsu dobija onaj tko donese više love tj. onaj koji uspije animirati više svojih sponzora da ga u tome podrže. Prošle godine je to bio Sirotkin, a ove Kubica. Kubicu osobno jako cijenim i drago mi je da se vratio ali nije on ove godine ništa bolji vozač nego prošle, niti jr Sirotkin sad lošiji nego je bio prošle godine.