Robert Kubica kaže da je njegov veliki cilj za 2019. da si ponovo postavi put duljoj karijeri u Formuli 1. Poljak je izostao s osam punih sezona nakon užasnog sudara 2011. godine, koji mu je desnu ruku trajno ostavio ozlijeđenom.

U utorak je Williams poslao bolid u Poljsku na događaj s PKN Orlen, poljskim sponzorom Kubice. Logotip Orlen, koji predstavlja glavnu poljsku naftnu tvrtku, prikazan je na Williamsovom bolidu.

“Ova poljska kombinacija je važna. Ne radi se samo o ulasku u Formulu 1, već se nadam da ćemo ostati u njoj. To je teži zadatak”, kazao je Kubica na skupu.

Na pitanje kako se osjeća, Kubica je odgovorio:

“Kao da ponovno debitiram. Emocije su velike, ali se naravno razlikuju od onih prije 12 godina kada sam debitirao za BMW Sauber.”

Neki se pitaju može li Kubičina trajna ozljeda ruke predstavljati opasnost za njegove kolege vozače u 2019. godini. Drugi kažu da je osmogodišnja pauza između njegove prve i druge karijere bila predugačka.

Kubica je inzistirao:

“Kad bih osjetio da nisam spreman, nikada se ne bih vratio u Formulu 1.”

Možda je veći upitnik od Kubičine forme brzina Williamsa, nekad sjajnog britanskog tima koji je završio daleko posljednji u 2018. godini.

“Situacija nije jednostavna i to svi znamo. Ne volim obećanja, ali ću dati sve od sebe. Mislim da je tim naučio na pogreškama prošle godine, pa mislim da bi ova sezona trebala biti nešto lakša. Moj cilj je vratiti se u formu u kojoj sam bio prije nesreće”, kazao je Robert.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Sjećate li se Maldonada i venecuelanske naftne kompanije PDVSA? Sada Kubica i poljska naftna kompanija PKN Orlen..nažalost Williams samo tako može funkcionirat.