Robert Kubica je za britanske medije izjavio kako sebe više smatra kao novajlijom nego veteranom F1 na pitanje o povratku u F1 za 2019. sezonu.

Williams je prošle godine potpisao ugovor s Robertom Kubicom te je time okončana njegova osmogodišnja neprisutnost u ovome sportu nakon strašne relijaške nesreće koja je vrlo lako mogla završiti kobno po njegov život.

U prvoj fazi svoje karijere u Formuli 1, Kubica je osvojio VN Kanade 2008. koja je bila vrlo značajna za njega i njegovu tadašnju momčad Sauber, koji su upisali prvu i jedinu pobjedu u F1 ikada.

“U Australiji ću biti više kao novajlija nego kao povratnik sportu. Razlog tome je što F1 evoluira svake godine. Ne možete usporediti bolide s početka prošloga desetljeća i danas.”

“Ipak mislim da ću se vrlo brzo priviknuti na nove bolide te da neću imati problema s time,” rekao je Poljak.

Njegov će momčadski kolega ove godine u Williamsu biti mladi George Russell koji će zasigurno htjeti pokazati da je zaslužio mjesto u Formuli 1. Kubica smatra da će ipak njegovo iskustvo biti presudno te da bi trebao biti brži od mladog Russella.

”Meni je olakotna okolnost to što sam ja ipak već bio na ovoj razini natjecanja i znam kako je boriti se s najboljima na svijetu. Nadam se da će mi to pomoći da se ove sezone vratim na stare staze.”

”Ja sam s obje noge čvrsto na zemlji i znam da me čeka teško utrkivanje s 20 najboljih vozača na svijetu. Ja sam fokusiran na svoj posao ali znam da će kroz godinu uvijek biti ljudi koji će sumnjati u mene ali ja sam tu da im pokažem da sam zaslužio svoju priliku,” zaključio je Kubica.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

ništa od wilamsa ni ove sezone