Prisjećajući se prve pobjede svoje ekipe u Belgiji 1998. Eddie Jordan se prisjetio i trenutka kad je došlo do manjeg verbalnog sukoba između njega i Michaela Schumachera. Schumacher Senior je bio ljut što je Jordan koristio momčadske naredbe kako bi osigurao svojoj momčadi prvu pobjedu u F1, a posljedično je to bila i posljednja pobjeda za Schumacherovog velikog rivala Damona Hilla. Schumacher mlađi, Ralf, je bio Hillov momčadski kolega, a u toj utrci je bio i brži te je imao velike šanse za pobjedu. No, Eddie je to “zabranio” jer je htio osigurati prvu pobjedu, ujedno i prvu dvostruku pobjedu, za svoju ekipu.

Utrku je obilježio veliki sudar na startu kada je 13 bolida završilo u krhotinama po stazi. Potom je nakon ponovnog starta još jedan incident još više obilježio utrku i time gurnuo pobjedu izravno pred Jordanove vozače. Naravno, riječ je o sudaru Schumachera i Davida Coultharda. Svima koji su tu utrku gledali je ostao u pamćenju Schumacherov bijesni hod do Coulthardove garaže kako bi se obračunao s njim.

No, poslije toga Michael je ljutit išao do još jedne garaže, i to ekipe Jordana. Razlog je bila upravo ta momčadska naredba da Ralf ne smije prestići Damona iako je bio puno brži, skoro 2 sekunde po krugu, od Britanca.

“Da, Damon nije trebao pobijediti. Ralf je bio brži, ali ja sam branio interes momčadi te sam jasno rekao kako moraju zadržati pozicije do kraja utrke. To je bio razlog Michaelovog dolaska do mene nakon utrke.”

“Rekao sam mu: “Gledaj, Ralf već dugo vozi za mene i sad si došao do mene prosvjedovati zbog tog. A zadnji put si bio kod mene kad si od***ao u Benetton jer si mislio da si pametan, ali još uvijek imam tvoj novac koji si dao za tu jednu utrku. A sad od***i iz moje garaže.”,” rekao je Eddie.

Ali Michael nije na tome stao, nego je, prema Eddijevim riječima, rekao da Ralf više nikad neće voziti za njegovu ekipu.

“Rekao je da Ralf više nikad neće voziti za mene. Ali ja sam imao argumentiran odgovor na tu prijetnju. To se zove ugovor. Ralf je ugovorom bio vezan za moju ekipu i za iduću sezonu te sam mu jasno dao do znanja da ako želi odvesti Ralfa iz ekipe mora platiti odštetu i neka ga slobodno vodi,” izjavio je Jordan.

4
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
2 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
MS791

Vidi dva dežurna skakavca, samo čekaju da skoče na neku temu di je netko vezan za Ferrari spominjan u lošijem kontekstu. Gle čuda neki dan je bio video gdje su vozači i šefovi trebali jednom riječi opisati Michaela, nema skakavaca. Ajd začepite i ostavite čovjeka na miru da se oporavlja

avatar
Član
mika.KA

to je da se ti ne opustas.da slucajno nebi zaboravio na nas 😉
ajd još malo pocinje sezona i opet nada u dobar bolid s vase strane.

avatar
Član
west 44

Bravo za E.Jordana!!!

avatar
Član
mika.KA

MS! koji lik!! najjace kada ferraristi pljuku maxa a ovaj 10x gori!!