Dr. Helmut Marko je napokon progovorio o pregovorima i mogućem dolasku Fernanda Alonsa u Red Bull.

Rekao je da je 2007. godine Red Bull bio spreman dovesti Španjolca u Austrijsku momčad ali da je na kraju problem nastao oko financija. U tom trenutku su odlučili kako im je Alonso ipak preskup te su godinu poslije toga doveli mladog Vettela u momčad.

Alonso je 2006. godine postao svjetski prvak te je smatrao kako može tražiti (pre)dobre uvjete. Na kraju 2007. godine je nakon burne sezone otišao iz Mclarena te se vratio u Renault.

”Financijski zahtjevi su bili veliki, ne toliko oko same plaće nego oko PR pojavljivanja i proizvoda s njegovim likom.”

”Mi smo rekli: imaš sedam dana da nam daš svoje zadnje uvjete pa ćemo se dogovoriti. Nakon tri tjedna još nismo bili dobili odgovor te smo na kraju odustali od njega,” izjavio je Marko.

Na kraju je ta 2007. godina završila prilično loše za Red Bull sa samo jednim postoljem ali su nekoliko godina kasnije uzeli četiri uzastopna naslova svjetskih prvaka, a najveći gubitnici su bili Ferrari i njihov vozač Alonso.

Prije nego je Alonso objavio da će se na kraju 2018. sezone umiroviti, bilo je puno špekulacija kako bi upravo on mogao doći na mjesto Ricciarda u Red Bull. Helmut Marko je vrlo kratko odgovorio kako se od tog sastanka 2007. godine nisu konkretno našli i dogovarali moguću suradnju.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o