Unatoč tome što je Haas pružio veliku konkurenciju najbližem rivalu Renaultu, ipak nije uspio pobijediti francusku momčad u konstruktorskom poretku. Koliko je rivalstvo bilo žestoko, pokazuje činjenjica da su se borili i izvan staze. Podsjetimo, Renault je uložio prigovor na tehničku regulaciju bolida Romana Grosjeana u Monzi što je rezultiralo diskvalifikacijom Francuza.

Romain Grosjean smatra kako su svojim rezultatima ozbiljno preplašili Renault, što je možda rezultiralo protestom u Italiji. No, smatra kako je to samo znak pokazivanja dominacije.

“Nije bilo baš sportski što su nas prijavili, ali s njihove strane je to znak straha. Trebali bi nas se plašiti i u budućnosti”

Dodaje kako je Haas rezultatima pokazao da je spreman za borbu u “višoj ligi”, bliže natjecateljima pri vrhu poretka. Ipak, postoji još dosta segmenata gdje mogu pružiti veću borbu. Jedna od njih je proizvodnja vlastitih dijelova.

“Ne proizvodimo vlastite dijelove već ih dobivamo od dobavljača. Još uvijek treba previše vremena da profunkcioniraju, tu se trebamo poboljšati.”

“To je jedan od primjera. Renaultu je za prilagodbu novih dijelova potrebno 3 dana, dok nama treba čak i do tri tjedna,” objašnjava Grosjean.

Jedan od takvih slučajeva je bio s podnicom u Monzi koju momčad nije stigla prilagoditi na vrijeme da bude u skladu s regulacijama.

“Nismo se stigli prilagoditi i rezultat je izostao. Renault je samo priložio žalbu i iskoristio je za svoju prednost.”

Objašnjava kako cijela momčad naporno radi preko sezone da sve promjene izvede na vrijeme. Zaključuje kako pod vodstvom direktora Gunthera Steinera imaju zacrtan pravilan smjer.

“Gunther je svjestan svih područja koja se trebaju popraviti. Oko našeg rada se sve svodi na proces rasta. Radimo na brzini, učinku i svim stvarima koje nam donose prednost” zaključuje Grosjean

 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

HAAS-u će pomagati Ferrari ali to je ipak mala privatna momčad. Mislim da u budućnosti nemaju nikakve šanse da ugroze tvorničku momčad Renaulta.