Pierre Gasly jasno daje do znanja da nema namjeru biti “broj 2” Maxu Verstappenu. On je prešao u Red Bull za 2019. nakon što je ostalo upražnjeno mjesto odlaskom Daniela Ricciarda Renault.

Većina smatra kako je Ricciardo otišao iz Red Bulla zbog rastućeg statusa i sve veće privrženosti momčadi prema Verstappenu. Gasly kao da je svjestan toga, te zato želi dokazati sebi i drugima kako neće biti Maxov vodonoša. Naravno, trebat će mu neko vrijeme prilagodbe zbog prelaska u veću momčad s bržim bolidom ali nema namjeru posustajati i popuštati Verstappenu.

“To što me smatraju velikim vozačem i što su mi zbog toga dali priliku da se iskažem u velikoj momčadi mi puno znači. Bit će mi veliki izazov. Trebat će mi neko vrijeme dok se na sve naviknem, no ne mislim dati priliku Verstappenu da me pobjeđuje i da me etiketiraju kao drugog vozača.”

“Max je jedan od najbržih vozača na gridu, cijenim ga te se radujem što ćemo biti momčadske kolege. Ipak, uvjeren sam kako ću ga do kraja sezone pobijediti,” izjavio je Gasly.

Jedan od upitnika za cijelu momčad je hoće li prelaskom sa Renaultovih motora na Hondine izgubiti na brzini i kompetitivnosti. Bit će vrlo bitno za ekipu i za vozače da budu čak i bolji jer inače niti Pierre niti Max neće moći pokazati puni potencijal svog talenta.

“Volio bi kad bi imao pobjednički bolid, no u najgorem slučaju pomirio bi se s bolidom dovoljno brzim za ostvarivanje top 5 plasmana,” zaključuje Pierre.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o