Bivši šef Formule 1, Bernie Ecclestone, rekao je kako je spreman biti mirotvorac u sukobu između Liberty Medije i 16 organizatora utrka. Formula 1 Promoters Association je nedavno otvorila paljbu na trenutne vlasnike komercijalnih prava, preispitivajući njihove odluke koje se očigledno ne slažu slikom toga kako bi današnja Formula 1 trebala izgledati.

Podsjetimo FOPA je na sastanku održanom ovog ponedjeljka izrazila nezadovoljstvo na temelju tri točke. Prva se odnosi na manjak interesa gledatelja jer su u nemogućnosti lako doći do prijenosa utrka i popratnih sadržaja, pogotovo kada se radi o sadržajima koji su besplatni. Druga točka je pokazivanje manjka inicijative Liberty Medije i nedostatak pružanja kvalitetne komunikacije s kojom bi se obostrano došlo do potrebnih rješenja. U posljednjoj trećoj točki se radi o poznatom “žrtvovanju” starih, tradicionalnih staza koje bi trebale biti pod posebnom zaštitom. Premda je udruga kazala kako je otvorena za isprobavanje novih poslovnih modela gdje bi se prilika pružila novim utrkama kao i onim starim.

Bernie Ecclestone je rekao kako je svjestan situacije u kojoj se obje strane nalaze te da je spreman svojim iskustvom pomoći skupinama kako bi se očuvao ugled sporta.

“Ako netko kaže da bi trebao pomoći, onda je to njihova odluka. Ja ću kao član grupacije Formula One ponuditi svoju pomoć ako će je oni od mene tražiti.

“Ne želim da za koju godinu na samrti gledam sport kojeg sam stvorio kako ide nizbrdo,” objasnio je Ecclestone.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

uništio je i bernie f1 abudabi bahrein itd on je počeo širiti f1 u aziju ,,brkonja zeli nove staze a stare izbaciti

avatar
Član
Desmosedici

Bernie je neuništiv kao Broj 1 iz Alana Forda. Vjerojatno i on ima svoju “crnu bilježnicu” punu pikanterija koja mu omogućava lakše pregovaranje i postavljanje svojih uvjeta.