Sauber:

Vozači: Marcus Ericsson i Charles Leclerc
Konstruktorski poredak:
8. (2017. – 10.)
Bodovi:
48 (2017. – 5) Ericsson 9 (18,75%),  Leclerc 39 (81.25%)
Postolja:
0
Pobjede:
0
Pole positioni:
0
Najbrži krugovi u utrci: 0
Odustajanja:
9 (Ericsson 4, Leclerc 5)
Omjer u utrkama:
Ericsson vs Leclerc 9/12
Omjer u kvalifikacijama:
Ericsson vs Leclerc 17/4
Prosječna pozicija u kvalifikacijama:
Ericcson: 15.57, Leclerc: 12.48.
Prosječna razlika u odnosu na timskog kolegu (kvalifikacije):
Ericsson + 0.605,
Leclerc: – 0.605
Eliminirani u Q1:
Ericsson: 11, Leclerc: 5
Eliminirani u Q2:
Ericcson: 7, Leclerc: 8
Prolazak u Q3:
Ericsson: 3, Leclerc: 8

Ekipa je u 2018. zakoračila s potpuno novim aerodinamičkim dizajnom. Godinu prije je imala iznimno loš učinak koji im je donio samo 5 bodova u dvije utrke te deseto mjesto na kraju sezone. Za ovu godinu, osigurali su najnoviju pogonsku jedinicu od Ferrarija te, u skladu s pravilima, uklonili par dijelova iz novog dizajna. Rezultat je bila solidna konstantnost u bodovima s vrlo dobrim nastupima Ericssona i Leclerca. Dvojac je uspješno kombinirao jačinu nove pogonske jedinice s nastalim okolnostima u utrkama. U Austriji su prvi puta od Kine 2015., dva vozača uspjela završiti u bodovima. Leclerc je s četiri sedma mjesta i jednim šestim pokazao kako je dovoljno zagrijan za angažman sljedeće godine u Ferrariju. U Belgiji je gotovo doživio sudbinu Julesa Bianchija kada je na njega naletio Nico Hülkenberg preko Fernanda Alonsa. Bodovi nisu nedostajali ni kod kolege mu Ericssona, ali brojčano nije baš uvjerio švicarsku momčad te će sljedeće sezone ustupiti mjesto Antoniu Giovinazziju. Ericsson je ovom odlukom bio vidno razočaran jer je smatrao kako je u posljednjim utrkama sezone pokazao više od Leclerca.  Potkraj godine uspjeli su napraviti nešto što su mnogi smatrali nemogućim. Na barem dvije sezone su uspjeli odgoditi mirovinu Kimia Raikkonena kojemu je Ferrari praktički pokazao vrata kako bi doveo Charlesa Leclerca. Predstavljanjem novog (Ili bolje rečeno starog. Kimi je u Sauberu debitirao 2001.) vozača u svojim redovima, Sauber je najavio novo razdoblje obnove. Mnogi sponzori su pokazali interes za suradnjom kada su čuli da dolazi slavni Finac.  Sve u svemu, vrlo solidna sezona koja je poslužila kao odličan epilog za sljedeću godinu. Uz pozitivan smjer kojeg je vodstvo momčadi zadalo, završeci u prvih 5 bi uskoro mogli postati normalna pojava.

Koji je vozač bio bolji ove sezone?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Force Indija:

Napomena: Od VN Belgije, momčad mijenja vlasništvo pa se tako i vodi kao novi sudionik u natjecanju. U nastavku osvrta biti će navedeni rezultati aktualnog oblika momčadi dok će rezultati vozača biti prikupljeni iz cijele sezone.

Vozači: Sergio Perez i Esteban Ocon
Konstruktorski poredak:
7. (2017. 4.)
Bodovi:
52, (2017. 187)  Sergio Perez: 62 (56%) Esteban Ocon: 49 (44%)
Postolja:
0
Pobjede:
0
Pole Positioni:
0
Najbrži krugovi u utrci: 0
Odustajanja:
7 (Perez 1, Ocon 6)
Omjer u utrkama:
Perez vs Ocon: 20/0
Omjer u kvalifikacijama:
Perez vs. Ocon 5/16
Prosječna pozicija u kvalifikacijama:
Perez 11.43, Ocon: 9.95
Prosječna razlika u odnosu na timskog kolegu (kvalifikacije)
:
Perez: + 0.448.,
Ocon: – 0.448
Eliminirani u Q1: 
Perez: 3, Ocon: 2
Eliminirani u Q2:
Perez: 8, Ocon: 7
Prolazak u Q3:
Perez: 10, Ocon: 12

Ove sezone, Force Indija je u natjecanje ušla s iznimno visokim ciljevima zbog ostvarenog napretka 2017. U redovima je imala iskusnog Sergia Pereza koji već dobro zna kako do visokih rezultata te Estebana Ocona, vozača sklonog kompletiranju utrka, često i u bodovima. Početak sezone donosi osrednje rezultate te jedino Esteban Ocon uspijeva osvojiti bod u Bahreinu. Jedina svjetla točka u euro -azijskom djelu je treće mjesto Pereza u Azerbajdžanu, osvojeno pod kaotičnim okolnostima. Činilo se kao da je momčad uhvatila korak s tempom sredine poretka No, s dolaskom ljetnih mjeseci, momčad se suočava s financijskim problemima. Među ostalima bili su dužni i sponzorima iz Meksika koji su podržavali Sergia Pereza. U tom razdoblju, apelirali su na Liberty Mediju da im isplate dio novca iz nagradnog fonda za dobitnike na kraju sezone. Ideja im se nije ostvarila jer je za takav potez potrebno dobiti pristanak svake od momčadi. Priljev vrijednog novca koji bi bio iskorišten za razvoj bolida je stopiran na pola sezone. Javljaju se i investitori koji su htjeli otkupiti momčad, ali do tada ni jedna strana nije dala ozbiljnu ponudu. Dugogodišnji direktor Vijay Malia je shvatio kako više ne može pomoći u spašavanju te je odlučio odstupiti s položaja. Sergio Perez je u više navrata spomenuo kako je spreman podržati momčad u teškim trenucima i biti joj na raspolaganju s vozačkim uslugama. Stečajni postupak nije dugo trajao te je od VN Belgije momčad pod novim vlasništvom. Lawrence Stroll, Lanceov otac, otkupio je momčad, ali je ostavio isto ime. Mnogima se ovaj potez nije svidio jer su kupovinu pripisali spašavanjem karijere mladog Lancea. Na ovaj način, dobio je još jednu godinu u novooformljenoj momčadi. Istovremeno Esteban Ocon koji je ove godine propatio zbog nekonkurentnog bolida, mora potražiti novi angažman u nekoj drugoj seriji. Također, bio je jedan od dva aktera u kontroverznom sudaru s Maxom Verstappenom u Brazilu te je karijeru u F1 završio na žutim stranicama.

Koji je vozač bio bolji ove sezone?

Rezultati

Loading ... Loading ...

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
FrancesHosey445

Izradujem više od $ 7k mjesecno koji rade skraceno radno vrijeme. Cujem kako cuju druge ljude da mi kažu koliko novaca mogu zaraditi na mreži pa sam odlucio pogledati u nju. Pa, sve je to tocno i potpuno mi je promijenilo život.

Ovo je mjesto gdje sam zapoceo+++++>> http://www.Trade46.Com

avatar
Član
given2drive

Janko…ulazak saubera u q3 promjeni ocona u leclerca 👍

avatar
Admin

Ispravljeno 🙂