Mnogim fanovima je laknulo kada je Robert Kubica proglašen novim vozačem Williamsa za 2019. To je zatvorilo vrata mnogim drugim potencijalnim kandidatima poput Estebana Ocona, pa i njegovog imenjaka Gutierreza. Jedan od razmatranih vozača je ipak uspio postati dio momčad. To je Nicolas Latifi te će sljedeće sezone biti testni i rezervni vozač u britanskoj momčadi.

Latifi je već upoznat s Formulom 1. Bio je dio Force Indie kao razvojni vozač te ga je momčad nekoliko puta stavila u akciju tijekom testiranja i treninga u petak. S novim vodstvom, otpalo je ime momčadi, ali i Latifi. No, Williams je prepoznao njegov potencijal i odlučio ga nagraditi pozicijom u svojim redovima.

Kanađanin već ima definirani program za sljedeću sezonu. Vozit će treninge u šest trkaćih vikenda. Također u predsezoni će odvoziti jedan dan te tri unutar sezone: Jedan službeni i dva u sklopu Pirellijevih testiranja guma. Izjavio je kako je pogotovo sretan zbog pružene prilike da vozi na slobodnim treninzima.

“Ovo je odlična prilika za nastavak mog razvoja u Formuli 1. Sva testiranja i treninzi će mi dobro doći u daljnjem razvoju. Drago mi je što ću biti od pomoći u tvornici. Uskočit ću kad god zatreba,” objašnjava Latifi.

Kako bi dobio superlicencu za nastup u utrkama, Latifiju je potrebno još 16 bodova. Sljedeće sezone će morati završiti u top 5 Formule 2 kako bi dobio uvjete. Claire Williams uopće ne sumnja u mladićeve sposobnosti. Za njega ima samo riječi hvale.

“Prošao je iznimno uspješan put u nižim Formulama. Ima tu trkaću karizmu koju želimo u našim redovima. Neizrecivo je inteligentan i marljiv. Odlično će se uklopiti u naš tim sljedeće sezone,” zaključuje Williams.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
JacquelineCastro

Izradujem više od $ 7k mjesecno koji rade skraceno radno vrijeme. Cujem kako cuju druge ljude da mi kažu koliko novaca mogu zaraditi na mreži pa sam odlucio pogledati u nju. Pa, sve je to tocno i potpuno mi je promijenilo život.

Ovo je mjesto gdje sam zapoceo+++++>> http://www.Trade46.Com