Vozač Saubera za 2019. Antonio Giovinazzi je izjavio kako je oduševljen što će mu momčadski kolega biti njegov uzor Kimi Raikkonen. Iduća sezona će biti prva puna sezona za Giovinazzija nakon što je odvozio dvije utrke za Sauber u 2017.

Raikkonen je posljednji Ferrarijev prvak. 2007. je za jedan bod pobijedio Lewisa Hamiltona Fernanda Alonsa. Giovinazzi je tad bio mali dječak kojeg je Kimijevo postignuće impresioniralo. Sada ima šansu surađivati s legendarnim Fincem, svojim uzorom, te od njega učiti.

“Jako dobro se sjećam trenutka kad je bio prvak s Ferrarijem. Tad sam bio mali dječak, Kimi mi je bio uzor i samo sam mogao sanjati da će mi on biti momčadski kolega, a sad se to ostvarilo.”

“Za mene je ovo vrlo emotivan doživljaj. Ostvarenje mojih snova. Sretan sam što se mogu natjecati u F1 i predstavljati talijanski motorsport,” oduševljeno je rekao Antonio.

Posljednji Talijani u F1 su bili Jarno Trulli Vitantonio Liuzzi 2011. Ovo je bio jedan od dužih razdoblja bez Talijana u F1 te taj statistički podatak Giovinazzija čini još sretnijim.

“Nakon nekoliko godina bez Talijana u sportu konačno netko predstavlja Italiju u F1. Činjenica da sam to ja čini me ponosnim. Štoviše, vozit ću pod znakom talijanskog brenda Alfa Romea, što je za jednog Talijana poput mene vrlo emotivno,” zaključuje Giovinazzi.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o