Dvostruki svjetski prvak i sada već bivši vozač McLarena Fernando Alonso, na kraju prošle sezone završio je svoju 17 godina dugu F1 karijeru. Ipak, ako je vjerovati najavama prvog čovjeka McLarena Zacka Browna čini se kako Španjolac nije završio sa svojim aktivnostima u Formuli 1 i McLarenu.

Naime, Brown tvrdi kako postoji realna mogućnost da u sljedećoj sezoni u momčadi McLarena vidimo Alonsa, no naravno ne na gridu nego u ulozi neke vrste savjetnika.

“Bio bih vrlo iznenađen ako u sljedećoj sezoni ne budemo na nekoliko utrka vidjeli Alonsa u našoj momčadi. Razgovarao sam s njim o toj ulozi svojevrsnog savjetnika i mogu reći kako je prema prvim reakcijama otvoren za takvu opciju.” rekao je Brown.

U McLarenu se nadaju kako će na pozitivan ishod ove priče i ponude utjecati Alonsova želja za ostankom uz Formulu 1 koju prema Brownovim riječima imaju svi bivši prvaci.

“Prvaci kao što su Prost, Schumacher, Hakkinen ljudi su koji su uvijek imali želju biti blizu pit laneu i nikada se nisu udaljili od zbivanja u Formuli 1.” pojasnio je Brown.

Ipak, jasno je kako u McLarenu Alonsovim angažmanom prije svega žele djelomično kompenzirati manjak iskustva i poznavanja nekih specifičnosti u radu momčadi i razvoju bolida koji Sainzu, a posebice mladom Norrisu sasvim sigurno nedostaju što je priznao i sam Brown.

“Fernando ima veliko iskustvo u Formuli 1 ali i u radu s našom močadi što naši vozači, a posebno Lando sasvim sigurno nemaju.”

Kako bilo, konkretnije informacije o ovoj potencijalnoj suradnji mogu se očekivati kroz sljedećih mjesec dana kada bi Alonso trebao dati odgovor na ponudu McLarena.

Za kraj prvi čovjek McLarena osvrnuo se i na budućnost ove slavne ali u rezultatskom smislu više ne i previše uspješne momčadi.

“Predstavio sam petogodišnji plan u kojem imamo viziju kako i na koji način vratiti momčad na pobjedničke staze. Vjerujem kako ćemo biti uspješni i osim pobjeda opet osvajati naslove.” zaključio je Brown.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Tu svatko ima svoju računicu. Alonso želi ostati u igri tj. formi vozeći povremeno F1 bolid. Ujedno će znati pravo stanje stvari sa Mclarenom i općenito na gridu tako da se lakše vrati ako mu ukaže prava prilika. Mclaren ima svoju računicu da im bolid testira tako iskusan vozač i da po njemu mogu uspoređivati kvalitete Sainza i Norrisa.

avatar
Član
mody

uvijek sam navijao za mclaren zadnjih 5 godina su dno dna nadam ase da ce se vratiti u vrh f1.ali to nece biti tako brzo..nažalost

avatar
Član
Desmosedici

Bili su na vrhu, pa počeli šepati. Tako su šepajući stali na koru od banane /Hondu/i stropoštali se niz stepenice. Sad se polomljeni moraju polako vraćati, stepenicu po stepenicu, dok ne dođu do vrha. Nadam se da će uspjet, treba vremena, samo da pri tome opet ne nagaze na bananu.