Red Bullov Max Verstappen inzistira da momčad “nije lagala” kada su iznijeli tvrdnju da će momčad 2019. biti u borbi za titulu s Hondinim motorom.

Helmut Marko je samouvjereno izjavio da ne vidi razloga da Verstappen već iduće sezone ne osvoji titulu prvaka s Hondinim motorom iza sebe. S obzirom da je nakon povratka u F1 najbolji Hondin rezultat 4. mjesto ove sezone iz Bahreina, malo je čudno čuti ovakva predviđanja.

No, Verstappen potvrđuje teze koje je iznio Marko, te smatra da će Honda iduće sezone imati bolji motor od Renaulta.

“Brojke potvrđuju da ne lažemo, nego iznosimo točne podatke. Također, treba pratiti koliki će napredak ostvariti konkurencija,” odgovorio je Max na upite o izjavi Marka.

Uvjerenja je da će u startu i dalje imati određeni zaostatak u odnosu na Mercedes Ferrari.

“Realan sam. U početku ćemo i dalje imati određen deficit, ali siguran sam da će biti bolje od onog što trenutno imamo.”

Osvrnuo se i na komentar da će se već iduće sezone boriti za titulu. Rekao je da o svojim mogućnostima za borbu za naslov može pričati tek kad bude imao bolid spreman za borbu cijele godine.

“Već sam odradio četiri sezone. Hamilton je bio u borbi za naslov već prve sezone. Jesam li ja spreman za borbu? Nisam siguran. Siguran sam da je i Lewis imao slično mišljenje u istoj situaciji.”

“Kada imate bolid koji će vam to omogućiti naravno da ćete htjeti priliku to iskoristiti. Tada ćete voziti što je brže moguće te ako imate najbrži bolid pobijedit ćete ili završiti drugi ako vas pobijedi momčadski kolega,” zaključio je Verstappen.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
modesto

red bul honda cese boriti za 7 mjesto konstruktora ,ovo ce biti kraj red bulla koji dominira od 2010