McLaren je najavio pojačanje u svojim redovima za novu sezonu. Sergio Sette Camara, vozač koji trenutno vozi u Formuli 2, imat će ulogu testnog i razvojnog vozača u momčadi iz Wokinga.

Prijašnji testni vozač Lando Norris ulazi u prvu vozačku postavu te je Camara postavljen kao njegov nasljednik. Dvadesetogodišnji Brazilac kaže kako je sretan što mu je momčad dala priliku za učenje.

“Želio bih zahvaliti McLarenu što mi je dao priliku. Moj prvi cilj je da se uklopim u momčad. Spreman sam slušati i učiti od iskusnijih i podržavati momčad u budućim odlukama,” objašnjava Camara.

Direktor razvojnog programa McLarena Gil De Ferran poželio je Camari dobrodošlicu u momčad. Rekao je kako već dugo postoji želja za dovođenjem mladića u najvišu kategoriju motosporta. Čelnici momčadi su ga dugo pratili u nižim kategorijama i zaključili kako je on najbolji izbor da mu britanska momčad bude prvi mentor.

“Neko vrijeme smo promatrali njegov razvoj kroz nekoliko faza motosporta te zaključili kako je on najbolji izbor. Mladić obećava jer pokazuje potencijal.”

“Radit ćemo na ispunjavanju potencijala kojeg vidimo u njemu dok će nam on pomoći da ispunimo trkaće ciljeve koje smo postavili,” zaključuje De Ferran.

Prije dvije godine, Camara je imao prvi susret s Formulom 1 kada je testirao bolid Toro Rossa u Silverstoneu. Nakon prelaska u Formulu 2, završio je na dvanaesti na kraju svoje debitantske sezone.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o