Williams je objavio priopćenje kako će njihov šef odjela za performanse, Rob Smedley, na kraju sezone napustiti momčad.

Smedley nije jedini ključni član ekipe koji odlazi. Ove sezone su već otišli Dirk De Beer (Šef aerodinamičkog odjela) te Ed Wood (Voditelj odjela za dizajn). Katastrofalni ovogodišnji rezultati su primorali osoblje da svoje znanje pokaže negdje drugdje. Ipak, Smedley kaže kako je borba ovih godina bila časna te ne žali za iskustvom koje je stekao.

“Uživao sam biti dio momčadi. Premda je momčad vrlo različita  u odnosu na 2014., bilo mi je drago što sam pridonosio napretku. Williams će mi uvijek biti drag. No, nakon 20 godina u sportu, osjećam kako je vrijeme da potražim novu funkciju. Prije toga ću se posvetiti obitelji,” objašnjava Smedley.

Šefica Claire Williams se obratila novinarima tijekom odlaska te poručuje kako ne gube samo vrsnog stručnjaka, nego i divnu, inspirativnu ličnost.

“Ovo je gubitak na osobnoj i profesionalnoj razini. Došao je u vrijeme kada smo bili u krizi po uspješnosti i svojim zalaganjem je uspio preokrenuti situaciju. Bilo je odlično surađivati s njim jer je mnogima svojom strašću za sportom poslužio kao uzor. Rob je u sportu jako dugo i razumijemo da treba vremena da se posveti obitelji. Od srca mu zahvaljujemo i želimo puno uspjeha,” zaključuje Williams.

Na sadašnju poziciju je došao prije četiri godine. Doveden je u sklopu momčadske reorganizacije kako bi se podigla forma u odnosu na iznimno lošu 2013. godinu. Dvije godine zaredom (2014. i 2015.) rezultati su im priskrbili treće mjesto u konstruktorskom poretku.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o