Australac je bio vidno frustriran nakon još jednog odustajanja tijekom VN Meksika prije dva tjedna, no posljedice tog odustajanja osjetit će i tijekom VN Brazila. Naime, Red Bull je bio primoran promijeniti turbo punjač na bolidu Daniela Ricciarda, zbog čega mu je dodijeljena kazna od pet mjesta u nedjeljnoj utrci.

Razlog Ricciardovog odustajanja u Meksiku svega nekoliko krugova prije kraj utrke bio je problem s hidraulikom.

Cristian Horner je otkrio da su suci pokušali ugasiti vatru na Ricciardovom bolidu, a  kemikalije za gašenje požara su ušle u turbo te ga oštetile.

“Suci rade ono što moraju, zbog dima su morali tako reagirati,” započeo je Horner.

“Zbog toga ne možemo kriviti suce, vidjeli smo vatru a oni su ispravno postupili.”

“Međutim, onda su ispunili ispušnu cijev pjenom za gašenje požara i zbog toga je došlo do uništenja turbo punjača.”

“Daniel je na raspolaganju imao još jedan turbo, no taj se nalazio na motoru koji se pokvario u Austinu. Renault nam je rekao da su vršili ispitivanja u takvim situacijama, te da bi turbo izdržao do 400 kilometara. Stoga nismo htjeli riskirati,” pojasnio je Horner.

Ricciardo je priznao da je bio ljut nakon odustajanja u Meksiku, a raspoloženje mu nije popravila vijest o dodatnim problemima.

“Dobio sam poziv prošlog tjedna u kojem sam informiran o tome što se dogodilo nakon kvara,” kaže Ricciardo.

“Taman sam prešao preko tog odustajanja, a onda sam dobio vijest o dodatnim problemima…Međutim, sada na to ne možemo utjecati.”

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

Onda bi se trebao pravilnik promijeniti ako nije kriva momčad več nekakav vanjski čimbenik npr. ptica uleti u motor bubam bezveze da postoji sudačka delegacija i da u tom slučaju se kazna ne provodi.

avatar
Član
Desmosedici

Bilo bi normalno da postoji neka komisija koja će utvrđivati o čemu se radi u ovakvim i sličnim situacijama, pa prema tome donositi odluke..treba li se ili ne treba nekoga kazniti.