Uoči posljednje utrke u ovoj sezoni koja nas za nešto manje od dva tjedna očekuje u Abu Dhabiju, Pirelli je objavio koje su setove guma birali vozači odnosno momčadi.

Ono što se da primjetiti u odnosima vodeće tri momčadi je nešto oprezniji i konzervativniji pristup Ferrarija koji je za razliku od Mercedesa i Red Bulla birao po tri seta supersofta i dva seta ultrasofta dok su se Hamilton, Bottas, Verstappen i Ricciardo odlučili za obrnutu kombinaciju, dakle po tri seta ultrasofta i po dva seta supersofta za svakoga vozača.

U skladu s navedenim, sve tri vodeće momčadi birale su po osam setova najzastupljenijeg hypersofta. Što se tiče ostatka grida, možemo reći kako je stanje poprilično šaroliko.

Valja izdvojiti primjerice izbor Renaultovih vozača koji su birali čak pet (Hulkenberg) odnosno četiri (Sainz) setova ultra mekanih guma zbog, u nekim dosadašnjim utrkama primjetnih problema s tempom na najmekšoj komponenti. Tako će primjerice Hulkenberg baš kao i Stroll, Gasly, Magnussen i Ericsson, na raspolaganju imati tek jedan set super mekanih guma.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član

Kažu da če Alonso zavrtit prase i janjca za oproštajku