Šef momčadi Ferrarija Maurizio Arrivabene smatra kako bi odustajanje od Pirellija te odabir novog dobavljača guma bila loša odluka jer bi time izgubili iskustvo koje su proteklih godina skupljali zajedno s Pirellijem.

Vlasnici Formule 1 Liberty Media trenutno ima prijave od strane Pirellija i Hankooka na natječaju za dobavljača guma u periodu od 2020. do 2023. Obje su tvrtke zadovoljile tehničke zahtjeve FIA-e te preostaje još konačna odluka tko će biti ekskluzivni dobavljač guma za momčadi u navedenom razdoblju.

Unatoč nekim teškim razdobljima za Pirelli tijekom njihovog dobavljanja guma od sezone 2011., Arrivabene je mišljenja da bi odustajanje od nastavka suradnje s Pirellijem bila pogreška zbog svih naučenih lekcija i stečenih iskustava tijekom teških razdoblja.

“Konačna odluka je u rukama Liberty medie. Već dugo radimo s Pirellijem. Imamo dobru međusobnu suradnju, zajedno smo prošli neka teška razdoblja iz kojih smo izvukli pouke. Uzimajući to u obzir, pogrešno bi bilo ne nastaviti tu suradnju,” izjavio je Arrivabene.

Još od povratka u F1 2011. Pirelli se susreće s izazovom da proizvede gume koje razinom potrošnje donose uzbuđenje i bolje utrkivanje a s druge strane trebaju biti dovoljno izdržljive da vozači mogu voziti na maksimumu. Pronaći pravi balans između to dvoje nije lako, te prema riječima Rossa Brawna treba dobro razmisliti i odvagati sve opcije prije konačne odluke o dobavljaču guma nakon 2019.

“Pirelli nema lagan zadatak. Trebaju proizvesti gumu koja će razinom potrošnje učiniti utrkivanje zanimljivijim no s druge strane trebaju proizvesti gume pomoću kojih će vozači izvući maksimum iz njihovih bolida,” izjavio je Brawn u Meksiku.

“Nije jednostavno naći pravi kompromis između potrošnje i izdržljivosti, no naći optimalan kompromis je važno za F1 jer gledatelji žele akciju na stazi te vozače koji voze na rubu i izvlače maksimum iz bolida. Akciju i atraktivno utrkivanje žele svi, i gledatelji i vozači,” zaključuje Brawn.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
modesto

vratite michelin i tvrđe gume

avatar
Član
Desmosedici

A gdje su vremena kad je Good year bio glavni..