Ferrarijev Maurizio Arrivabene smatra kako se u Ferrariju napokon moraju osloboditi straha i pritiska pobjeda kako bi u budućnosti mogli pobijediti Mercedes.

Nakon još jedne neuspješne sezone u kojoj će Talijanska momčad vrlo vjerojatno ostati bez ijedne titule, šef momčadi Maurizio Arrivabene rekao je kako se u momčadi moraju naučiti nositi s pritiskom koji sa sobom nosi borba za titule i osvajanje naslova.

„U ovoj sezoni bilo je područja u kojima smo bili bolji mi, bilo je i onih u kojima je bio bolji Mercedes ali mi smo definitivno izgubili naviku pobjeđivanja. Za njih (Mercedes) uobičajena je stvar imati 1-2 na utrkama dok za nas nije jer nismo dovoljno samouvjereni u naše mogućnosti. U tenisu se takav slučaj naziva „il braccino“ – strah u situacijama kada ste blizu ostvarenja svoga cilja odnosno pobjede.“

U skladu s navedenim, Arrivabene je komentirao i potrebu promjena nekih dosadašnjih navika i prakse rekavši pri tome kako je ono što su u tekućoj sezoni svakako naučili činjenica kako u trenucima kada stvari ne idu prema planu ne treba gubiti vrijeme tražeći krivce i upirući prstom u vozače, inženjere ili bolid.

„Svima unutar momčadi mora biti jasno kako zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. U sezoni je bilo pogrešaka i od strane momčadi i od strane Vettela, no u takvim situacijama beskorisno je upirati prstom u nekoga i tražiti krivca,“ pojasnio je Arrivabene.

Arrivabene je također dodao i kako momčad mora vozačima pružiti apsolutnu podršku pri čemu se posebno osvrnuo za prvu violinu momčadi Seba Vettela koji je očekivano, bio pod većim pritiskom tijekom sezone.

„Kimi i Sebastian su u mnogo čemu slični, no ipak postoje i neke razlike. Dok primjerice s Kimijem u nekim trenucima morate razgovarati, Sebastian je vozač koji u svakom trenutku očekuje podršku momčadi i to mu je najvažnije.“

Arrivabene smatra kako je upravo i to čimbenik važan za uspjeh pa je u skladu s navedenim dao primjer situacije tijekom i nakon utrke u Monzi.

„Nakon slabijeg nastupa u Monzi, Vettel je bio pod velikim kritikama navijača i javnosti iako svi znamo kako je u toj utrci htio dati sve od sebe i ostvariti uspjeh. Nažalost nije uspio, no takva se negativna atmosfera kasnije odrazila na njegove nastupe i u sljedećim utrkama što je u kombinaciji s nekim problemima na bolidu dovelo do slabijih rezultata,“ zaključio je Arrivabene.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
johhan peacedohan

… s Kimijem u nekim trenucima morate razgovarati…
Nisam baš siguran da je ovo rekao, negdje sam pročitao parafraziram, Da s Kimijem nekad morate više razgovarati. Pošto je Kimi tip koji ne voli puno pričati očito je da više voli slušati. Jedna od odlika mudrih ljudi.
Inače nisam siguran da u dva bolida jedne momčadi mogu dobro funkcionirati bilo koja kombinacija od sljedećih: Njemac, Britanac i Francuz. Znam da je ovaj mali Monežanin ali to mu ga opet dođe kao Francuz. Opet kažem da je Komimtrebao ostati…

avatar
Član
Gigiracing

Glavno da je frizurica postojana.

avatar
Član
F1 fan

Ma tebi treba noga u guzicu