Nakon nekoliko utrka u kojima je svoj nastup završavao najčešće već u prvim zavojima, Fernando Alonso napokon je uspio odraditi cijelu utrku u Brazilu. Na njegovu žalost, tek 17. pozicija na kraju i tempo koji je bio blago rečeno loš nisu mu davali realne izglede za bilo što osim kruženja po stazi uz pokoji pokušaj borbe s momčadskim kolegom i također već odavno otpisanim Williamsima.

Kako i sam Alonso kaže, start je ovoga puta čak i bio relativno dobar tim više što se ispred Španjolčeva bolida događao fliper bolida.

“Start je bio dobar, i prema običaju, ispred mene je bilo dosta incidenata u kojima su se bolidi odbijali jedan od drugoga. Puno dijelova je letilo naokolo, no na kraju ipak nitko nije odustao. U tom sam trenutku imao dojam kako su ti bolidi neuništivi.” pojasnio je Alonso.

Loš tempo pokušali su u McLarenu kompenzirati nešto drugačijom taktikom kojom bi eventualno nadoknadili pokoje mjesto na gridu, no kako je Španjolac nakon utrke pojasnio, taj pokušaj nije urodio plodom iz nekoliko razloga.

“U ovakvoj utrci uvijek postoji mogućnost nekih nepredviđenih događaja pa smo u skladu s tim, pokušali napraviti undercut i ranijim ulaskom u boks eventualno prestići nekoliko bolida. Nažalost, sam ulazak u boks odrađen je dosta loše, a nakon toga i tempo na medium gumama nije bio dobar, no to smo uvidjeli tek nakon utrke.” rekao je Alonso.

Bez obzira na strategiju koja nije dala rezultata Španjolac smatra kako tim potezom nije ništa izgubljeno jer McLaren je bio daleko od bilo kakve mogunosti osvajanja bodova.

“Ni strategija ni odrađeni prolazak kroz boks nisu bili dobri, no ne mislim kako smo zbog toga izgubili mjesto u bodovima ili nešto tako. Jednostavno nismo imali nikakav tempo pa nam stoga ovi potezi nisu previše naštetili.”

Za kraj, Alonso je dodao kako unatoč prilično beznadnoj situaciji motiviran dočekuje svoju posljednju F1 utrku u Abu Dhabiju.

“Poredak će vjerojatno biti takav kakav će biti. Znamo kako će Ferrari, Mercedes i Red Bull biti u top šest, Haas i Force Indija trebali bi zatvoriti top 10. Iza njih bit će Renault, Toro Rosso, McLaren i Williams. Pokušat ćemo se zabaviti i odraditi utrku u skladu s mogućnostima. Iskreno, rezultat mi čak i nije bitan, važniji mi je onaj emocionalni dio koji donosi moja posljednja utrka.” zaključio je Alonso.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
dansla

Ne znam ima li išta da je dobro u McLarenu .