Izvori govore da će Formula 1 idućeg mjeseca službeno objaviti dodavanje VN Vijetnama u kalendar F1 za 2020. godinu, a dogovor je navodno već postignut.

Dugo se pričalo o tome da je ta azijska država na radaru novog vlasnika F1, Liberty Medie. Sama lokacija smještena je svega nekoliko kilometara od glavnog grada Vijetnama, a dio staze imat će karakteristike ulične utrke.

Razgovori su posljednjih mjeseci ubrzano napredovali, a već se tijekom VN Japana spominjalo potpisivanje višegodišnjeg ugovora.

Cahrlie Whiting posjetio je lokaciju uoči VN Japana, te izrazio svoje zadovoljstvo. Uvjeren je da će staza i sva popratna infrastruktura biti pravovremeno izgrađeni.

“Još nema napretka u izgradnji staze, no ona je dizajnirana. Koliko sam upoznat sa situacijom, riječ je o naprednoj fazi razvoja, a planiraju ući u kalendar F1 već 2020. godine,” kaže Charlie Whiting.

Whiting je potvrdio da će dio staze uključivati postojeće javne ceste, dok će jedan dio biti izgrađen isključivo u svrhu Formule 1.

“Staza je uglavnom ulična, ali jedan dio još nije izgrađen. Tamo će se izgraditi garaže i sva popratna infrastruktura,” potvrdio je Whiting.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
1 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
modesto

tako je i vn miamia ulična šta više uličnih i da su u aziji koliko loših staza ima u kalendaru nisu ni za moto gp, asepang su izbacili mrš čak je ibernie rekao vietnamu no 7 uličnih

avatar
Član
Worf

opet ulicna…………..pa majke ti bozje kud ovo ide