Izazivaču titule svjetskog prvaka, Sebastianu Vettelu, prijeti kazna u poretku na VN SAD-a nakon što je upućen na razgovor sa sucima zbog nepoštivanja crvene zastave.

Vettel je optužen za nedovoljno usporavanje tijekom perioda crvene zastave na slobodnom treningu u petak. Vozač Ferrarija pozvan je na razgovor u 13,10 po lokalnom vremenu.

Prvi slobodni trening prekinut je kad se Charles Leclerc, Vettelov budući momčadski kolega, izvrtio na stazi te izletio, a prilikom povratka donio mnogo kamenja na stazu. Suci su pokazali crvenu zastavu kako bi mogli očistiti stazu.

Ako se pokaže krivim, Vettelu prijeti kazna u poretku.

Prema članku 31.6. pravilnika Formule 1, vozači moraju dovoljno usporiti od početka trajanja crvene zastave do prelaska prve crte sigurnosnog automobila prilikom ulaska u boks.

Članak 31.4. navodi: “U slučaju nepoštivanja pravila tokom bilo kojeg slobodnog treninga, suci mogu vozaču u prekršaju izbrisati odvožene krugove ili dati primjerenu kaznu u poretku.”

Vozač Racing Point Force Indie, Esteban Ocon, dobio je sličnu kaznu na VN Japana, kada nije dovoljno usporio za vrijeme crvene zastave na trećem slobodnom treningu. Tom prilikom kažnjen je s tri mjesta na startu utrke.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
zeljac

Nebitno. I da dobije +3 mjesta na gridu opet mu ne bi pomoglo.

avatar
Član
klepesina

ako dodamo i kisu nebi mu pomoglo da je i krug ispred svih ostalih

avatar
Član
klepesina

Da vas obavjestim vetel je fasovo kaznu od 3 mjesta ide unazad od mjesta na koje se bude kvalifikovao